DinerEatReceptenVlees

Zoete aardappel ovenschotel met broccoli en lamsworstjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 april 2014 1 Comment
zoete aardappel ovenschotel

Een tijdje geleden aten we bij vrienden en toen kregen we dit gerecht voorgeschoteld. Hij is kok en kan ontzettend goed zelf ingrediënten mixen tot een top combinatie. Op deze combinatie was ik zelf niet zo snel gekomen, maar het is te lekker. Van de eerste tot de laatste hap ben je aan het genieten van de diverse smaken. Genoeg gekletst, snel over naar het recept voor deze zoete aardappel ovenschotel met broccoli en lamsworstjes. Oh ja, je bent niet heel snel klaar, dus bewaar dit recept voor het weekend!

Voor 2 personen

  • 300 gram zoete aardappel
  • 200 gram broccoli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2 kleine rode uien (100 gram)
  • 4 bosuitjes
  • 4 tenen knoflook
  • 4 lamsworstjes
  • sap en rasp van 1/2 citroen
  • 1/2 buisje saffraan (AH)
  • 75 ml witte wijn
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr geitenkaas

Voor de tomatensaus:

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 teen knoflook
  • 1 el oregano

Begin met het maken van de tomatensaus: doe het blik gepelde tomaten samen met de bleekselderij, wortel, witte ui, 1 teen knoflook en 1 el oregano in een pannetje. Laat 30 minuten koken, pureer het daarna en breng op smaak met peper, zout en evt. basilicum.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel, snijd in grove stukken en kook 10 minuten. Doe er de laatste 4 minuten de broccoli bij.

Snijd de cherrytomaatjes door de helft en de rode ui in vieren.

Laat een hapjespan heet worden, doe dan 1 el olie erin. Vervolgens de ui, citroenschil en saffraan toevoegen. Heel even bakken en dan de worstjes (in tweeën), broccoli en cherrytomaatjes toevoegen. Even roeren en ruiken of je de saffraan ruikt. Als het begint aan te braden blus je het af met de citroensap en de witte wijn. Laat even inkoken en doe de tomatensaus erbij. Laat nog een paar minuten pruttelen op medium vuur.

Meng ondertussen in een ovenschaal de zoete aardappel met 1 el olijfolie, balsamico en peper en zout mengen. Doe daarna de bosui in zijn geheel (kontjes eraf) en 4 gehalveerde tenen knoflook erbij.

Giet de stoof uit de hapjespan in zijn geheel hierover heen. Verkruimel de geitenkaas boven de ovenschaal en zet 20 minuten in de oven.

Voedingswaarden per persoon: 652 calorieën
33,7 gram eiwit – 61,2 gram koolhydraten – 28,7 gram vetten

zoete aardappel ovenschotel

image_print

1 Comment

Olga Garces 14 april 2014 at 16:01

Hi! I would like to invite you to check out our site http://www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any time.

If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

I hope to see you there soon!

Reply

Leave a Comment