EatReceptenZoete tussendoortjes

Homemade mueslirepen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 november 2013 10 Comments
mueslireep recept
Ik kan niet zonder tussendoortjes, naar werk neem ik dan ook altijd tussendoortjes mee. Mueslirepen vind ik ontzettend lekker, maar de voorverpakte uit de winkel kun je alles behalve gezond noemen door de hoeveelheid suiker die erin zit. Daarom heb ik zelf een poging gedaan en het beviel goed! Ideaal om in het weekend te maken voor de rest van de week.

Hoe maakte ik ze?

  • 100 gram havermout
  • Snuf kaneel
  • 200 gram gedroogd fruit en noten *
  • 2 eetlepels (biologische) pindakaas
  • 5 eetlepels honing
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel water

*Ik gebruikte hazel- en paranoten, cranberry’s, rozijnen, lijn- en sesamzaad, pompoen- en zonnebloempitten en kokoschunks.

Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius.

Meng in een kom de havermout met de kaneel en voeg vervolgens alle noten, zaden en het gedroogde fruit toe. Indien nodig moet je dit van tevoren even klein snijden of hakken.

Meng in een ander schaaltje de pindakaas, honing, stroop en water tot een glad mengsel en meng dit door het noten- & havermoutmengsel.

Als je het idee hebt dat het nog niet zo goed plakt dan kun je er nog wat honing doorheen doen. Ik had dat zelf niet gedaan omdat ik het al vrij zoet was, maar met als resultaat dat de repen een beetje brokkelig werden (en dus ook niet echt meer repen waren).

Bekleed een bakplaat met bakpapier, doe het mengsel op de bakplaat en druk het goed aan, ook in de hoeken.

Zet het in de oven en laat het goudbruin worden. Mijn oven doet daar zo’n 20 tot 25 minuten over.

mueslireep recept

image_print

10 Comments

Lotte 5 februari 2017 at 15:39

Nog 10 minuutjes in de oven en dan afwachten tot morgenvroeg om te smullen :D. Dankjewel voor dit recept! Het ruikt alvast heerlijk

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 5 februari 2017 at 16:11

Oh wat lekker! Doet mij er aan herinneren dat ik ze ook weer eens moet maken :)

Reply
tamara 25 januari 2015 at 15:06

hoe kan ik de repen het beste en langst bewaren? ze staan nu in de oven en het ruikt in iedergeval al heerlijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 25 januari 2015 at 15:51

Ik bewaar ze altijd in een tupperware bakje, dan kun je ze zeker 2 weken bewaren! Wel belangrijk dat hij goed luchtdicht is afgesloten. Geniet ervan! Ze zijn overheerlijk :D

Reply
Homemade sesamrepen - Eat.Run.Love. 3 november 2014 at 15:05

[…] mijn speurtocht naar recept inspiratie, kwam ik sesamrepen tegen. Weer eens wat anders dan mueslirepen! In de basis maak je je ze het zelfde als mueslirepen, alleen in plaats van havermout of ander […]

Reply
Superbite snacks - Eat.Run.Love. 15 augustus 2014 at 07:12

[…] een paar wortels met hummus, een rijstwafel met pindakaas of zelfgemaakte snackjes zoals een mueslireep of chocoladesnacks. Mocht je het lastig vinden om zelf iets te maken wat lekker is, dan heeft […]

Reply
Carlijnott 9 januari 2014 at 10:15

Oehhh klinkt goed!!! deze ga ik zéker maken binnenkort :)

Reply
Jessica 9 januari 2014 at 21:49

Ben benieuwd wat je ervan vindt! Na mijn detox ga ik deze ook weer maken, zo lekker!

Reply
Froukelien 30 november 2013 at 09:31

Mjam, klinkt lekker!

Reply
Jessica 30 november 2013 at 23:59

Ja is het ook. Echt een aanrader!

Reply

Leave a Comment