Broodjes, Wraps & OmeletReceptenVlees

Lamsburgers met tzatziki

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 april 2014 2 Comments
lamsburgers
Een tijdje geleden kwam ik in mijn boekenkast ineens het Delicious. kookboek tegen. Stiekem heb ik die al een paar jaar, maar ik had er nog nooit uit gekookt. Als het weekend begint, hebben we op de één of andere manier altijd zin in fastfood. Dit probeer ik zoveel mogelijk te vermijden dus toen ik lamsburgers zag staan, wist ik al snel dat ik deze ging maken. Het recept heb ik hier en daar aangepast door onder andere meer kruiden toe te voegen.

Echt, als je dit eet, hoef je geen echte fastfood hamburgers meer! Ingrediënten voor 4 grote(!) hamburgers:

– 500 gram lamsgehakt
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 tl komijnzaad (afgestreken)
– 1 tl korianderzaad (afgestreken)
– 1/2 tl chilipoeder
– 1 tl gedroogde peterselie
– 1 koffielepel kaneel
– 1 koffielepel piment
– 1 ei

– 1 ciabattabrood
– 2 geroosterde paprika’s (uit pot)
– rucola

Voor de tzatziki:
– 4 grote eetlepels Griekse yoghurt
– 1 teentje knoflook
– 1/3 komkommer
– peper en zout

Meng voor de hamburgers het gehakt met alle ingrediënten, maak er vier hamburgers van en zet 30 minuten in de koelkast.

Rasp voor de tzatziki de komkommer met een grove rasp. Laat goed uitlekken in een vergiet zodat het ergste vocht er vanaf is. Deppen met een keukenpapiertje kan ook. Meng vervolgens met de yoghurt en knoflook en breng op smaak met peper en zout.

Bak de ciabatta af in de oven volgens de verpakking.

Verwarm een grillpan en grill de hamburgers tot ze gaar zijn.

Snijd de ciabatta in vier stukken en beleg elk broodje met rucola, geroosterde paprika, een hamburger en lekker veel tzatziki.

Eet smakelijk!!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Anker 28 april 2014 at 07:01

Oh die ga ik zeker eens proberen! Lekker én gezond :)

Reply
Avatar
Jessica 28 april 2014 at 19:59

Ja moet je zeker doen!! Ben benieuwd wat je er van vindt.

Reply

Leave a Comment