DinerEatReceptenVlees

Kikkererwten met zoete aardappel, tomaatjes en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 13 mei 2014 2 Comments
zoete aardappel kikkererwten
Raken jullie al verveeld van geitenkaas? Ik zie dat dit al het derde (hoofdgerecht) recept op rij is met geitenkaas. Ik houd gewoon echt van geitenkaas. Dit recept was een probeerseltje en heeft echt heel goed uitgepakt, we hebben er een nieuw favorietje bij.

Voor 2 personen:

  • 2 zoete aardappels
  • 200 gram kikkererwten
  • bakje cherrytomaatjes
  • 150 gram spekjes
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 3 el pijnboompitjes
  • 100 gram geitenkaas
  • rucola

Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Kook de zoete aardappel eerst 10-15 minuten tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken (bij mij was dat na zo’n 12 minuten).

Bak ondertussen de spekjes krokant en giet overtollig vet af. Voeg de pijnboompitjes, peterselie en kikkererwten toe en verwarm de kikkererwten goed. Voeg als laatste de zoete aardappel en cherrytomaatjes erdoor en laat nog even warm worden tot de cherrytomaatjes een beetje beginnen te knappen.

Doe wat rucola op de borden, schep daar het kikkererwten mengsel op en garneer met geitenkaas naar smaak.

Eet smakelijk!

image_print

2 Comments

Welke vetten moet je waarom eten? - Eat.Run.Love. 5 september 2014 at 09:50

[…] enkel probleem 5. Hennepzaad (of olie); bevat ook veel eiwitten! 6. Kidneybonen & kikkererwten (dit is één van mijn favo recepten met kikkererwten) 7. Lijnzaad(olie); lekker door yoghurt, een smoothie of over salades 8. Walnoten; enige noot die […]

Reply
Jorien 13 mei 2014 at 09:17

Lijkt me erg lekker! Dit ga ik onthouden :)

Reply

Leave a Comment