DinerEatReceptenVis

Groene groenten met gamba’s

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 8 juni 2014 2 Comments
gamba's groenten
Afgelopen week had ik behoefte aan een detox maaltijdje, ik had veel gegeten gedurende de dag en wilde de koolhydraten dus even laten staan. Ik koos voor een berg groene groenten met gamba’s die ik lekker op smaak bracht met knoflook en rode peper. Voor mijn vriend maakte ik er wat rijst bij, missie geslaagd!

Voor 2 personen:

  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram sperziebonen
  • 200 gram broccoli
  • 250 gram gamba’s
  • 1 rode peper
  • 3 tenen knoflook
  • (kokos)olie of roomboter
  • evt. rijst

Haal de puntjes van de sperziebonen en asperges en snijd de broccoli in roosjes. Kook de groenten gaar naar eigen wens. Ik houd niet zo van knapperige groenten dus koos ervoor om de broccoli en sperziebonen 7 minuten te koken en de asperges 3 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om de groenten te stomen!

Als de groenten bijna gaar is, maak je de gamba’s klaar. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan en voeg hier de knoflook en rode peper aan toe. Wacht tot deze lekker gaat geuren en voeg dan de gamba’s toe en bak ze gaar.

Schep een berg groenten op je bord, gamba’s met vocht er bovenop en smullen maar!

image_print

2 Comments

Sportvasten dagboek | update 1 - Eat.Run.Love. 10 augustus 2015 at 09:52

[…] 150 gram gamba’s, 200 gram groenten; volgens dit recept. Daarna 50 gram […]

Reply
ingrid 10 juni 2014 at 21:30

Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik eens maken voor mij en mijn vriend :)

Reply

Leave a Comment