DinerPastaReceptenVlees

Griekse pasta met feta en munt

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 juni 2017 3 Comments
Griekse pasta

Een recept uit de oude doos die wel een nieuw jasje kon gebruiken. Ik plaatste dit recept al eens in 2014, maar het blijft een lekkere combinatie. Ik noem het Griekse pasta omdat het me aan Griekenland doet denken. Maar eigenlijk is het geen Griekse pasta, want Griekse pasta zijn eigenlijk een soort rijstkorrels oftewel hele kleine pasta. Ik zal daar ook eens een gerecht mee maken als ik het ergens tegen kom! Wellicht is deze Griekse pasta met feta en munt op het eerste gezicht niet een hele voor de hand liggend gerecht, maar dit is echt een lekkere, frisse en zomerse combinatie!

Griekse pasta met feta en munt

Voor 4 personen:

  • 250 gram gehakt
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • blikje tomatenpuree
  • blik tomatenblokjes (Γ  400 gram)
  • 125 ml rode wijn
  • 1 el oregano
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 100 gram feta
  • Paar blaadjes munt

Bak het gehakt rul, giet eventueel het teveel aan vet af. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze. Schep de tomatenpuree, oregano en citroenschil toe en roer goed. Voeg daarna de tomatenblokjes en rode wijn toe en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze na 10 minuten toe aan de pastasaus en laat nog eens 10 minuten op laag vuur sudderen.

Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens eventuele aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en meng deze door de pastasaus. Serveer de spaghetti met feta en munt.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 515,1 calorieΓ«n
27,4 gram vet – 51 gram koolhydraten – 18 gram vet

Griekse pasta

image_print

3 Comments

Marike 29 april 2016 at 15:11

Voor hoeveel personen is dit recept, 4?

Reply
Froukelien 14 maart 2014 at 08:04

Mjam! Krijg helemaal zin in pasta hiervan :)

Reply
Jessica 16 maart 2014 at 00:22

Kan me voorstellen, is ook heul lekker! Je mag me wakker maken voor pasta :)

Reply

Leave a Comment