DinerReceptenVis

Gevulde courgette met zalm en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 mei 2014 10 Comments
gevulde courgette geitenkaas
Recepten waarbij het gerecht in de oven moet vind ik echt ideaal. Vaak hoef je alleen maar te snijden, alles bij elkaar te gooien in een ovenschaal en het lekker laten bakken in de oven. Ik vind dit heel makkelijk omdat in de tijd dat het gerecht in de oven staat je andere dingen kunt doen. Zo ook met dit ovengerecht. Je snijdt wat groenten, bakt het heel kort aan en schuift het zo voor 20 minuten in de oven. Succes verzekerd wanneer je van zalm en geitenkaas houdt!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 grote courgette
  • 1 ui
  • 300 gram (verse) zalm
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • sap van één citroen
  • dille
  • peper & zout
  • quinoa of rijst voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de courgette in de lengte en hol de courgette uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees van de courgette en de ui fijn en bak deze samen glazig in een wokpan. Voeg de zalm – gesneden in kleine blokjes – toe, samen met de geitenkaas, sap van een halve citroen en lekker veel dille. Roer goed door tot de geitenkaas een beetje is gesmolten en breng op smaak met een beetje zout en veel peper. Verdeel het mengsel over de twee helften courgette en zet in de oven voor ca. 20 minuten tot de zalm gaar is.

Kook ondertussen de quinoa of rijst gaar (dit keer maakte ik quinoa voor mezelf, en rijst voor mij vriend). Breng de quinoa/rijst op smaak met het overige citroensap en weer dille.

Leg op elk bord een halve courgette samen met de quinoa/rijst. Eet smakelijk!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

10 Comments

Avatar
Anja 20 augustus 2014 at 13:39

Ziet er heerlijk uit, maar heb je hiervoor verse of gerookte zalm gebruikt?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 20 augustus 2014 at 16:27

Dat is een hele goeie vraag :) Ik heb verse zalm gebruikt, maar je kunt ook gerookte zalm gebruiken hoor. Alleen dat vind ik in dit soort gerechten iets te sterk smaken.

Reply
Avatar
Suzanne 7 mei 2014 at 20:33

Ziet er echt heerlijk uit!

Reply
Avatar
Stacey 7 mei 2014 at 14:01

Wat een heerlijk recept weer, het is dat ik niet van kaas hou maar anders was dit mijn diner geweest vanavond!

Reply
Avatar
Stephanie 6 mei 2014 at 17:26

Ovengerechten vind ik ook geweldig. Dit ga ik binnenkort eens proberen.

Reply
Avatar
Samantha Trumpie 6 mei 2014 at 10:09

SUPER lekker! Ik ga dit volgende week zeer zeker maken! Jummjummjumm

Reply
Avatar
Marijke Vermeulen 6 mei 2014 at 09:47

Ziet er heerlijk uit! Binnenkort eens testen!

Reply
Avatar
Amy 6 mei 2014 at 08:45

Zou de geitenkaas ook te vervangen zijn door Feta? Ik heb ooit geitenkaas op.. dat vond ik niet erg smakelijk….. Iemand enig idee?

Reply
Avatar
Jessica 6 mei 2014 at 08:58

Hi Amy, dat kan prima hoor! Ik vervang zelf ook geitenkaas door feta. Feta is wat minder overheersend qua smaak. Het smelt alleen wel iets minder dan geitenkaas, maar dat is bij dit recept geen probleem!

Reply
Avatar
Margot 6 mei 2014 at 07:33

Mmm heerlijk! Dit ga ik ook eens proberen!

Reply

Leave a Comment