DinerReceptenVis

Courgette spaghetti met garnalen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 mei 2014 4 Comments
courgette met garnalen
Courgetti (spaghetti gemaakt van courgette) vind ik heerlijk. Als lunch, maar ook als diner. Je kunt het goed eten ter vervanging van koolhydraten, maar als je deze toch een beetje mist, wat doe je dan? Dan mix je het! Ik deed dat, en het was een groot succes. Verder improviseerde ik een beetje met ingrediënten die ik nog had liggen en een lichte doch vullende en frisse maaltijd was geboren. Voor herhaling vatbaar!

Ingrediënten voor 3 personen

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 courgette
  • 300 gram garnalen of gamba’s
  • 3 tenen knoflook
  • flinke scheut witte wijn
  • blikje tomatenpuree
  • 3 romatomaten
  • flinke hand basilicum
  • peper en zout

Snijd de courgette in hele dunne spaghetti sliertjes, ik deed dat met een spiraalsnijder. Kook de spaghetti gaar en voeg nadat je het hebt afgegoten de courgetti toe zodat deze een beetje mee warmt.

Pers de knoflooktenen en bak deze in een beetje olijfolie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen, witte wijn en tomatenpuree toe en laat inkoken tot de garnalen gaar zijn. Voeg de in kleine stukjes gesneden tomaat toe en breng op smaak met peper en zout.

Meng nu de courgettepasta door de saus zodat de smaken goed intrekken. Strooi er lekker veel basilicum overheen.

Eet smakelijk!

courgette met garnalen

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

4 Comments

Avatar
Mascha 2 januari 2016 at 18:36

Héérlijk! Ik heb een flinke scheut wijn erin gedaan (de alcohol verdampt toch ?) en wat citroensap. Dat geeft net iets meer bite. Alleen courgettesliertjes (brede stand Vegetti) gebruikt. Nomnomnom!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 3 januari 2016 at 11:08

Ik moet toegeven dat ik ook heel vaak witte wijn toevoeg, geeft toch net wat meer smaak :)

Reply
Avatar
Froukelien 30 mei 2014 at 11:06

Mjaaammie! Dit klinkt echt heerlijk. Nu wil ik ook een spiraalsnijder!

Reply
Avatar
Jessica 3 juni 2014 at 15:56

Jaaa is echt ideaal, werkt zoveel beter dan zo’n aardappelschilmesje en het is echt lekker :D

Reply

Leave a Comment