EatNieuws

Really Good Juices voor een gezonde start van de dag

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 april 2014 0 comments
really good juices
Een paar weken geleden kreeg ik een heel fijn pakketje op mijn werk bezorgd; een doos vol diverse Really Good Juices om te testen. Koudgeperste groente/fruit sapjes, ik houd er van. Ideaal om de dag te beginnen en vooral makkelijk als je geen tijd hebt (of niet de juiste apparatuur), maar toch gezond bezig wilt zijn.

Dagelijks een groentesapje drinken heeft diverse voordelen. Op de website van Really Good Juices is te lezen dat het drinken van de sappen zorgt voor meer energie, een positieve gemoedstoestand, een betere conditie, frissere huid en soms leidt het zelfs tot gewichtsverlies.

In totaal zijn er vijf smaken, waarvan ik er vier getest hebt. Ook testte mijn collega Anne de sapjes, dus verderop lees je wat wij er allebei van vonden en welke sap favoriet is.

 1. Biet met selderij, appel, komkommer, gember, citroen, wortel.
  Zoals jullie wellicht weten is bietensap voor erg geschikt voor sporten en stilt het de trek!
 2. Spinazie met citroen, selderij, komkommer, gember, wortel, appel.
  Een voedzame sap om je dagelijks portie groenten binnen te krijgen.
 3. Wortel met peer, mint, komkommer.
  Door de zoetheid erg geschikt voor kinderen.
 4. Venkel met citroen, komkommer, gember, selderij, appel.
  Deze sap is een echte dorstlesser, en de combinatie venkel/gember zorgt ervoor dat je spijsvertering wordt gestimuleerd en een verzachtende werking heeft.

Mijn favorieten waren Biet en Venkel. Aan de smaak van bietensap moet je heel erg wennen, maar na het een aantal keer gedronken te hebben, ben ik het gaan waarderen. Zelf maak ik ook vaak bietensap met peer, of met aardbei en sinaasappelsap! Dit was de tweede keer dat ik een venkelsapje dronk, in mijn detox van januari zat ook een venkelsap. Toen al vond ik het erg lekker en nu werd ik weer herinnerd aan de fijne smaak. Ik moet nodig een keer zelf venkelsap gaan maken! Wortel vond ik persoonlijk het minste, maar dat komt omdat ik niet zo houd van munt in koude sappen (muntthee daarentegen vind ik wel lekker).

Anne’s favorieten waren ook biet, en wortel. “Beide sappen vond ik erg fris en een goede combinatie tussen groenten en fruit. Ze vielen ook helemaal niet zwaar, heerlijk om de dag mee te beginnen. Spinazie vond ik een beetje weeïg van smaak.”

Zo zie je maar, smaken verschillen! Je moet er dus echt zelf achter komen wat jouw favoriete combinatie is. Really Good Juices worden verkocht in flesjes van 250 ml en kosten €3,50. Je kunt ze online bestellen, maar ook kopen bij Stach, Café Oslo en Café Zurich.

www.reallygoodjuices.nl

Leave a Comment