Hardlopen / TrailrunningSport

Raceverslag | Zandvoort Circuit Run

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 1 april 2015 10 Comments
voor of na de training eten

Afgelopen zondag was het weer zover, de achtste editie van de Zandvoort Circuit Run. Wat mij betreft een leuke en uitdagende run over het circuit, strand, de boulevard en door het centrum. Dit jaar extra uitdagend door de weersomstandigheden! Was het vorig jaar nog 20 graden tijdens de Zandvoort Circuit Run, dit jaar waaide ik nog net niet weg. Een kort verslagje.

Zondagochtend werd ik na een veel te korte nacht een beetje onrustig wakker. Ik lag pas om 4.15 in bed door een leuk surprise feestje van een vriend die 30 werd. Gelukkig had ik weinig gedronken, maar toch; ik en weinig slaap zijn geen goede combinatie. Daarnaast was ik nog steeds verkouden en nodigde het weer mij ook niet uit om naar buiten te gaan. Een paar pannenkoeken later, over en weer geapp met mijn loopmaatje, twijfels over mijn kleding ging ik zonder enige zin richting Zandvoort. Daar aangekomen werd mijn zin niet echt aangewakkerd door de verhalen dat het strand maar een meter breed zou zijn en we volle wind tegen zouden hebben. Net voor de start begon het ook nog eens te regenen, maar terugkrabbelen kon natuurlijk niet meer.

zandvoort circuit run

Richting het startvak kwam ik diverse medebloggers tegen en een vriendinnetje die zaterdag op hetzelfde feestje was, maar heel verstandig eerder naar huis was gegaan. Nog voor ik goed en wel gewend was aan de kou, wind en regen ging het startschot al. Dat is het grote voordeel van starten in een businessvak (thanks Runner’s World!). De eerste kilometer liepen we uiteraard veel te snel 4.58, maar daarna vonden we een lekker, maar redelijk vlot tempo. Net voor we het circuit afkwamen besloten mijn loopmaatje en ik een beetje gas terug te nemen zodat we ons konden voorbereiden op het strand. Stukje boulevard, steile afgang, stukje mul zand en toen begon het pittige stukje. Uiteindelijk viel dit stuk me alles mee! Ja, we hadden wind en regen tegen, maar je kon met circa drie mensen naast elkaar lopen en achter brede ruggen van lange mannen was het nog best prima te doen. Het laatste stukje mul zand inclusief de strandopgang vond ik net als vorig jaar killing. Uitgeput kwam ik boven, maar doordat we samen liepen, was stoppen geen optie. Nog een klein stukje wind tegen en eenmaal bij het 8km punt kregen we de wind in de rug. Het werd droog en we vlogen richting de finish. De laatste kilometers kon ik lekker aanzetten en de allerlaatste kilometer liep ik in 4.42. Ik had besloten niet op tijd te lopen, maar toen ik zag ruim om 1.05 te finishen was dat natuurlijk wel ineens mijn doel.

zandvoort

Na de finish was ik eigenlijk helemaal niet moe, en ook de laatste snelle kilometer geeft wel aan dat ik niet alles heb gegeven. Ik vond het lastig om mijn energie te verdelen, omdat ik heel de tijd het gevoel had dat het zwaar zou worden. Maar het geeft niet, ik heb echt lekker gelopen en dat is het belangrijkste vooral omdat ik dat van tevoren helemaal niet zo had bedacht.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

10 Comments

Avatar
merle 2 april 2015 at 09:09

Leuk stukje! Alsof ik m’n eigen raceverslag lees, incl. Zelfde tijd ;-)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 april 2015 at 09:30

Hahah leuk! Ging bij jou dus ook verrassend lekker.

Reply
Avatar
Eline 1 april 2015 at 15:51

Fijn dat het zo goed ging! Knap ook dat je al rennende gewoon goed op een foto kans taan! :D

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 april 2015 at 16:01

Ik moet heel eerlijk toegeven dat dat ook niet zo heel vaak gebeurd :D Eén van de uitzonderingen dit!

Reply
Avatar
Linda 1 april 2015 at 10:45

Wauw goed dat je de 12 heb gelopen! Ik heb gewoon de 5 gelopen en het was meer dan genoeg dit keer :D

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 april 2015 at 14:00

Is toch ook super goed! Hoe ging het bij jou?

Reply
Avatar
Danielle 1 april 2015 at 09:58

Fijn dat je lekker hebt gelopen! Super leuk om te lezen.

Reply
Avatar
Daria 1 april 2015 at 09:21

Super hoor! Je bent een bikkel! Op http://www.rbossink.nl sta je ook nog op een foto volgens mij. Heb je die al gezien?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 april 2015 at 09:25

Nee heb ik niet gezien, kon nergens nog foto’s vinden dus bedankt :) Voeg hem toe aan de blog!

Reply
Avatar
Daria 1 april 2015 at 15:15

Leuk!

Reply

Leave a Comment