DinerQuichesReceptenVegetarisch

Quiche met spinazie en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 22 september 2017 1 Comment
Quiche met spinazie en geitenkaas

De afgelopen weken ben ik voor gemak gegaan; even geen nieuwe gerechten proberen, maar gewoon lekker voor bekende maaltijden gaan. Tijd om daar weer verandering in te brengen, want ik wil ook voor de blog natuurlijk nieuwe recepten blijven ontwikkelen. Van de week maakten we weer eens een quiche. Dit weekend dacht ik aan bladerdeeghapjes met spinazie en geitenkaas, maar in plaats van bladerdeeghapjes besloot ik een quiche met spinazie en geitenkaas te maken. Ook een succes!

Quiche met spinazie en geitenkaas

8 stukjes

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 450 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • snuf chili
  • 1 tl nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 200 gram volle kwark
  • 100 gram geitenkaas
  • 30 gram honing
  • 25 gram pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verhit ondertussen wat olijfolie in een wokpan en bak de knoflook kort aan – laat niet verbranden. Voeg de chili en nootmuskaat toe en roer even kort. Voeg daarna de spinazie in delen toe en laat slinken. Schep in een vergiet en druk met een lepel het merendeel van het vocht eruit.

Bekleed een ronde bakvorm met de bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Schep de spinazieΒ op de bodem en verbrokkel de geitenkaas erover heen. Kluts in een maatbeker de eieren met de kwark en peper en zout en schenk over de geitenkaas. Bestrooi met pijnboompitjes en besprenkel met de honing.

Zet 35 minuten in de oven en laat daarna even kort afkoelen. Serveren met een salade. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per stukje: 274,7
11,7 gram eiwit – 18 gram koolhydraten – 17 gram vet

Quiche met spinazie en geitenkaas

Quiche met spinazie en geitenkaas

image_print

1 Comment

Selina Vink 26 september 2017 at 09:14

Lijkt me superlekker!

Reply

Leave a Comment