QuichesReceptenVegetarisch

Quiche met spinazie en feta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 mei 2018 0 comments
Quiche met spinazie en feta

Vorige week organiseerde ik een babyshower voor mijn beste vriendinnetje bij de Bakkerswinkel. Naast dat ze ontzettend verrast was en het heel gezellig was, hebben we ook super lekker gegeten. Het was een hele uitgebreide high tea met alleen maar lekkere dingen. Naast meerdere zoete dingen, waren er ook twee quiches waaronder een quiche met spinazie. Deze vond ik zo lekker dat ik dit weekend zin had om zelf een quiche met spinazie en feta te maken. En zo geschiedde. Sommige recepten maak ik nog voor een tweede keer om hem wat te finetunen, maar dat had deze niet nodig. Overigens kun je deze quiche ook met hartige taartdeeg maken in plaats van bladerdeeg, dan wordt hij een stuk minder vet.

Quiche met spinazie en feta

Voor 4 personen

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram spinazie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram feta
  • 200 gram magere kwark
  • 4 eieren
  • 70 gram pijnboompitten
  • Paneermeel
  • Frisse salade

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze aan in een pan. Doe de spinazie er in delen bij totdat alles is geslonken. Mix ondertussen in een kom de eieren met de kwark, verbrokkelde feta en 50 gram pijnboompitjes.

Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Hak het fijn op een snijplank en roer door het eimengsel.

Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en bestrooi met wat paneermeel (een beetje op de gok zodat de bodem lichtjes bedekt is). Giet het eimengsel erop en bestrooi met de resterende pijnboompitjes.

Zet voor 40 minuten in de oven en laat na de oventijd nog 10 minuutjes afkoelen. Serveer er een frisse salade bij. Ik maakte een salade met sla, sperzieboontjes, cherrytomaatjes, druiven en wat geitenkaas. Eet smakelijk!

Quiche met spinazie en feta

Voedingswaarden quiche per persoon: 590,3 calorieën
30,6 gr eiwit – 29,7 gr koolhydraten – 38,1 gr vet

Leave a Comment