DinerQuichesReceptenVlees

Quiche met pompoen, geitenkaas en spekjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 31 oktober 2014 8 Comments
quiche pompoen geitenkaas

De pompoenen (mijn favoriete herfstgroenten) liggen alweer een paar weken in de winkel! We hebben al een paar pompoenen verorberd en dit keer verwerkten we deze herfstgroente in een overheerlijke quiche. Samen met een groene salade met cherrytomaatjes en pompoenpitten is deze quiche met pompoen, spekjes en geitenkaas een goed vullende avondmaaltijd. En de volgende dag kun je deze quiche prima koud eten.

Quiche met pompoen, geitenkaas en spekjes; 8 stukjes
  • springvorm
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 100 ml Griekse Yoghurt
  • 50 gr zachte geitenkaas
  • 500 gr pompoen
  • 150 gr gerookte spekjes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl oregano
  • 1 tl komijn

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Snijd de pompoen in kleine blokjes, snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Bak je spekjes goudbruin in de pan, giet overtollig vet af en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot ze glazig zijn en voeg vervolgens de pompoen en alle kruiden toe. Laat op middelhoog vuur in 15 minuten zacht worden.

Mix de Griekse yoghurt met de eieren en geitenkaas tot een glad mengsel.

Vet de springvorm lichtjes in met boter en bekleed hem met de plakjes bladerdeeg. Prik een aantal gaatjes in de bodem, stort het pompoenmengsel op het deeg en giet het eiermengsel over de groenten.

Zet 45 minuten in de oven, verlaag de temperatuur dan naar 100 graden en zet nog eens 15 minuten in de oven. Het lekkerste is deze quiche als je hem iets laat afkoelen. Serveer de quiche met een lekkere groene salade!

Voedingswaarden per stukje: 264,9calorieën
10,5 gram eiwit – 15,8 gram koolhydraten – 17,1 gram vetten

quiche pompoen geitenkaas

quiche pompoen geitenkaas

image_print

8 Comments

Eet en sportdagboek #57 - Eat.Run.Love. 17 oktober 2016 at 06:30

[…] dus het eten achter mijn computer was een beetje zinloos. Wel lekker gelukkig. Gisteravond aten we quiche met pompoen, spekjes en geitenkaas en daar had ik nog een stukje van over. Daarbij eet ik een salade met couscous, wortel, komkommer, […]

Reply
Sport en eetdagboek #28 - Eat.Run.Love. 22 november 2015 at 19:47

[…] stemt me positief. Ook nu heeft mijn vriendje al gekookt als ik thuis kom, wat een luxe! Dit keer pompoenquiche met een lekkere salade. Na het eten moet ik helaas weer mijn werklaptop openslaan en werk ik nog tot […]

Reply
Naomi de Jong 31 oktober 2014 at 11:00

Deze lijkt me heeerlijk. Met zoete aardappelen moet ook heel erg lekker zijn, bedankt voor dit recept!

Groetjes, Naomi

Reply
Eline 31 oktober 2014 at 10:01

Oh lijkt me echt superlekker!

Reply
mieke 31 oktober 2014 at 09:36

Oooh super recept lijkt mij dit. Hoe groot is de springvorm??

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 31 oktober 2014 at 09:42

Dat is een hele goede, gewoon een standaard formaat. Dat is 26/28 cm volgens mij!

Reply
mieke 2 november 2014 at 09:45

Ben ik weer ;-), je zegt speltbloem maar kan het ook met speltmeel?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 2 november 2014 at 10:34

Dat kun je wel proberen, speltmeel is wat grover dus wel kans dat het iets kruimeliger wordt. Ik zou het gewoon proberen!

Reply

Leave a Comment