DinerQuichesReceptenVegetarisch

Quiche met zoete aardappel

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 augustus 2016 5 Comments
quiche met zoete aardappel

Ruim een jaar geleden alweer was ik op Ibiza en daar at ik onwijs lekkere quiche met zoete aardappel. Ik heb destijds aan de kokkin het recept gevraagd, maar er eigenlijk nooit meer wat mee gedaan. Toen ik laatst op mijn computer op zoek was naar iets, kwam ik het recept ineens weer tegen. De aantekeningen waren niet heel duidelijk, maar met de ingrediënten van de kokkin, wat inspiratie van een recept van AH en mijn eigen ingrediënten kwam ik tot een heel goed recept. De eerste keer was hij iets te vochtig, de tweede keer was hij perfect. Deze quiche is heel zoet van smaak, maar super smaakvol en heel lekker met een groene salade.

Quiche met zoete aardappel, 8 stukjes:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram zoete aardappel
  • 100 gram geitenkaas
  • 100 gram hüttenkase
  • 4 eieren
  • snuf chili
  • 1 tl zout
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl salie
  • 2 el balsamico azijn
  • 375 gram cherrytomaatjes

Verwarm de oven op 200 graden. En breng een pannetje water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd hem in grove stukken. Kook 10 minuten tot deze zacht is en laat iets afkoelen. Dit kun je versnellen door de zoete aardappel af te spoelen met koud water.

Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Fruit deze samen in een klein koekenpannetje tot deze glazig gaat zien. Voeg de salie en balsamico toe en laat 15 minuten zachtjes sudderen.

Pureer de zoete aardappel samen met de geitenkaas, hüttenkase, eieren, chili en zout. Bekleed een bakvorm – vet deze eerst even in – met het bladerdeeg en stort het zoete aardappel mengsel hierop. Schep het uienmengsel erop en verspreid over de geitenkaas.

Halveer de cherrytomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op de quiche. Druk heel lichtjes aan. Zet nu 40 minuten in de oven.

De quiche is lauwwarm heel erg lekker met een groene salade. Ik maakte een simpele salade van sla, komkommer, witte wijnazijn en olijfolie. Eet smakelijk!

Voedingswaarde voor 2 stukjes: 536,4 calorieën
20,3 gram eiwit – 51,7 gram koolhydraten – 27,3 gram vet

quiche met zoete aardappel

image_print

5 Comments

anna 11 maart 2017 at 19:11 Reply
Lisa 23 januari 2017 at 12:55

In hoeveel stukjes snijd je de taart? Dat wil ik even weten voor de voedingswaarde.
Alvast bedankt! :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 23 januari 2017 at 12:57

Ik snijd hem altijd in 8 stukjes, en eet er dan zelf 2 met een simpele salade! Eet smakelijk alvast!

Reply
Eet en sportdagboek #63 - Eat.Run.Love. 23 januari 2017 at 06:30

[…] de bedrijven door ga ik weer even met mijn blog aan de slag en om half 6 begin ik met het maken van de zoete aardappel quiche. Terwijl deze in de oven staat, fiets ik naar Amsterdam Zuid om een plantentafeltje op te halen die […]

Reply
34 Hartige Taartrecepten Die Je Gemakkelijk Zelf Kunt Maken 6 januari 2017 at 07:14

[…] Voor het recept klik je hier. […]

Reply

Leave a Comment