EatQuichesReceptenVlees

Quiche met broccoli en kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 juni 2015 4 Comments
Quiche met broccoli en kip

Mijn belofte om vaker een quiche te maken en het recept te delen, kom ik na! Dit keer maakte ik een lekker eiwitbommetje door kip en broccoli toe te voegen aan de quiche. Zwaar gesport? Dan is dit zeker een goede herstelmaaltijd!

  • 300 gram broccoli
  • 400 gram kip
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • Sap en rasp 1/2 citroen
  • 4 eieren
  • 200 gram Griekse Yoghurt
  • 7 plakjes bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kip, uien en knoflook fijn en bak deze goudbruin en gaar op hoog vuur. Maak kleine broccoliroosjes en kook of stoom deze 5 minuten.

Kluts nu de eieren met de Griekse Yoghurt, rozemarijn, salie en sap en rasp van de halve citroen.

Vet je springvorm lichtjes in met boter en bekleed met de bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem en leg de kip op de bodem. Doe de broccoli over de kip en giet het eimengsel over de bodem.

Bak 45 minuten in de oven op 180 graden, draai de warmte daarna terug naar 100 graden en bak de quiche nog eens 15 minuten.

Eet smakelijk!

Quiche met broccoli en kip

Quiche met broccoli en kip

4 Comments

marjon 1 mei 2016 at 16:52

Super lekker!! Deze hou ik er in!, Ik denk dat het met tomaatjes en zalm ook erg lekker zal smaken

Reply
Veerle 30 juni 2015 at 21:51

Lijkt me heerlijk! Hoe groot was de springvorm die jij hebt gebruikt? :)

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 1 juli 2015 at 19:15

Een standaard springvorm, 28 cm volgens mij!

Reply
Deborah 16 juni 2015 at 10:03

Dat ziet er lekker uit en is niet moeilijk om te maken.
Dit recept gaat op mijn “uitprobeer” lijstje!!

Reply

Leave a Comment