EatQuichesReceptenVegetarisch

Quiche met boerenkool en spinazie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 februari 2016 1 Comment
Quiche met boerenkool en spinazie

In Londen at ik een quiche met boerenkool en spinazie, superlekker dus dat wil ik in Nederland ook snel eens maken. Zondagen vind ik altijd het perfecte moment om nieuwe receptjes te proberen, dus na wat gezocht te hebben op het wereldwijde web, kwam ik tot onderstaand receptje. Ik waarschuw vast, de quiche is groen, heel groen. Je moet wel echt van boerenkool houden, wil je deze quiche lekker vinden want die smaak voert wel een beetje te boventoon. Maar ik vond hem overheerlijk!

Voor 8 stukjes

  • 200 gram boerenkool
  • 200 gram spinazie
  • 200 gram prei
  • 4 eieren
  • 200 gram magere kwark
  • sap van 1/2 citroen
  • 100 gram feta
  • 6 plakjes bladerdeeg

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat lichtjes ontdooien. Vet een springvorm van 24 cm in en bekleed met de bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de prei in kleine stukjes en was goed. Bak in een hapjespan met een eetlepel olijfolie tot de prei iets gaat slinken en voeg daarna de boerenkool toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken tot ook de boerenkool is geslonken. Voeg dan de spinazie toe en roerbak kort tot ook deze is geslonken. Schep het mengsel op het bladerdeeg.

Klus de eieren samen met het citroensap, de kwark en flink wat zwarte peper. Schenk over het boerenkoolmengsel en kruimel de feta erboven.

Ze de quiche in de oven voor 45 minuten. Breng de temperatuur dan omlaag naar 100 graden en bak nog 15 minuten. Laat lichtjes afkoelen voordat je de quiche snijdt.

Wij aten hem samen met een simpel tomatensoepje, maar met een lekkere salade erbij kan ook! Eet smakelijk.

Voedingswaarden per stukje: 227 calorieën
11,4 gram eiwit – 18,5 gram koolhydraten – 12,4 gram vetten

Quiche met boerenkool en spinazie

image_print

1 Comment

Quiche met bieten en feta - Eat.Run.Love. 1 mei 2016 at 16:00

[…] quiche recepten: – Quiche met boerenkool en spinazie – Mexicaanse quiche – Quiche met groene asperges en […]

Reply

Leave a Comment