DinerQuichesReceptenVegetarisch

Quiche met bieten en feta

posted by Elle & Pip - Coeurblonde 1 mei 2016 2 Comments
quiche met bieten en feta

♦ Blog geschreven door Elle & Pip ♦

Ken je het gevoel dat je een nieuw recept uitprobeert en gewoon intens gelukkig wordt van het resultaat en niet kunt wachten om het zeer snel weer te maken? Dat hadden wij nadat we deze quiche met bieten en feta voor het eerst hadden gemaakt. Een aanrader als je op zoek bent naar een smaakvol recept dat net even anders is dan de standaard quicherecepten. En niet onbelangrijk, het recept is eenvoudig te maken! Dit recept is trouwens ook een origineel hapje voor op een feestje, dan kun je bijvoorbeeld mini quiches maken.

Ingrediënten

  • Spelt bladerdeeg
  • 400 gram vers geraspte bietjes (rauwe en dus niet de voorgekookte)
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 6 eetlepels balsamico azijn
  • feta (1 pakje)
  • 2 theelepels verse tijmblaadjes
  • 1 eetlepel maple syrup
  • zout naar smaak
  • 150 gram crème fraiche
  • 2 eieren geklopt
  • 2 eetlepel olijfolie

Schil de verse bietjes en rasp deze (mag een beetje grof). Vet vervolgens de quichevorm in met wat olijfolie en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Zet een koekenpan op het vuur en doe de olijfolie erin. Voeg de rode ui en het zout toe en bak het geheel, af en toe roerend vooreen minuut of 8 totdat de ui zacht wordt.

Voeg de bietjes, balsamico azijn, tijm, maple syrup en een kopje water toe. Laat het al roerende een kwartiertje zachtjes op staan totdat het indikt en zachter wordt. Schroom niet om af en toe te proeven en bijvoorbeeld wat extra baslamico azijn toe te voegen. Haal de pan van het vuur. Meng de  2 eieren in een kom met de crème fraiche. Doe het bietjesmengsel in de quichevorm en verkruimel de plak feta erover. Schenk het creme fraiche / eimengsel over het geheel en maak het af met wat verse tijm. Bak de quiche ongeveer 35 minuten op 200 graden.

Serveer de quiche met een groene salade erbij. Eet smakelijk!

quiche met bieten en feta

Andere quiche recepten:
Quiche met boerenkool en spinazie
– Mexicaanse quiche
Quiche met groene asperges en geitenkaas

image_print

2 Comments

Sarah 16 september 2017 at 19:00

Hallo Jessica, is het mogelijk om dit te doen met voorgekookte biet?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 september 2017 at 20:30

Ja kan zeker! Heb ik laatst ook gedaan, maar dan kun je het beste de biet wat korter koken dan in het recept staat.

Reply

Leave a Comment