Broodjes, Wraps & OmeletLunchReceptenVegetarisch

Quesadilla met zoete aardappel en spinazie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 november 2016 0 comments
Quesadilla met zoete aardappel

Afgelopen zondag liep ik de Duinentrail in Schoorl, 17 km lang genieten van het bos en ploeteren door het mulle zand. Je kunt je voorstellen dat toen ik thuis kwam ik ook best wel iets lustte. Met een knorrende maag ging ik aan de slag met quesadilla’s met zoete aardappel. Super lekker, maar toen ik na de lunch even de voedingswaarden ging uitrekenen kwam ik er achter dat dit gerecht wel heel veel calorieën voor een lunch bevatte (737 calorieën!). Oeps. Kun je nagaan hoeveel trek ik had! Voor de blog heb ik de hoeveelheid dus maar even gesplitst zodat het een normale lunch hoeveelheid werd.

Quesadilla met zoete aardappel en spinazie, 2 personen: 
  • 2 grote wraps (25cm doorsnede)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 50 gram spinazie
  • 30 gram feta
  • 50 gram semi-zongedroogde tomaatjes
  • flinke snuf chili
  • 1 tl paprikapoeder
  • flinke snuf zout

Breng een pannetje water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de zoete aardappel 10 minuten. Giet het water af en stamp daarna fijn met de kruiden.

Laat de spinazie in een hete pan slinken. Smeer ondertussen de zoete aardappelpuree op een wrap en verdeel de spinazie erover heen. Verbrokkel de feta en verspreid ook de zongedroogde tomaatjes over de puree. Leg er een tweede wrap op.

Zet een grote koekenpan op het vuur en laat deze heet worden. Leg de wrap (zonder boter of olie in de pan) en laat een paar minuutjes liggen zo wordt de buitenkant knapperig en de binnenkant warm. Leg een bord op de wrap, keer de pan om en schuif de wrap daarna weer terug in de pan zodat ook de andere kant een knapperig korstje krijgt.

Snijd in 8 puntjes en geniet er samen van!

Voedingswaarden per persoon: 387 calorieën
12 gram eiwit – 57 gram koolhydraten – 11 gram vet

Quesadilla met zoete aardappel

Quesadilla met zoete aardappel

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment