SportWorkout

PUMA Ignite XT trainingscollectie AW’15

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 september 2015 0 comments
PUMA Ignite XT Trainingscollectie

Dat PUMA zichzelf op de kaart heeft gezet met haar nieuwste Ignite XT trainingscollectie bleek afgelopen dinsdag wel tijdens de lancering bij Crossfit Amsterdam. Samen met o.a. fitbloggers Madelon, Lindsey, Claartje, Jenny en Roos was ik uitgenodigd om kennis te maken met de nieuwe trainingsschoen Ignite XT en PWRSHAPE lijn tijdens een pittige workout bij Crossfit Amsterdam.

#NoMatterWhat

PUMA wil je uitdagen om niet toe te geven aan excuses en te blijven streven naar verbetering, #NoMatterWhat. Een uitspraak die heel erg in mijn straatje ligt want in mijn ogen is er altijd ruimte voor verbetering. In de nieuwe campagne schitteren de snelste man ter wereld Usain Bolt en de topfitte Rihanna, beiden internationaal bekende gezichten die altijd streven naar verbetering. Usain Bolt om topfit aan de start van zijn snelste race te staan, Rihanna om topfit haar muzikale performance te volbrengen. PUMA gaf ook een tipje van de sluier dat er trainingscollectie aankomt ontworpen door ms. Rihanna herself.

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

Ignite XT

Uiteindelijk stond de ochtend natuurlijk in het teken van de presentatie en testen van de trainingsschoen en workout gear. De splinternieuwe Ignite XT is een cross-training schoen die gemaakt is voor intensieve en explosieve trainingen. Er zit gepatenteerd Ignite Foam dat schokken dempt en extra veerkracht geeft. De kledinglijn bestaat o.a. uit sporttights, een sportbeha, een jasje en een losvallende top. De tights en sportbeha uit de PWRSHAPE lijn zijn gemaakt van powercell materiaal, dit zorgt voor compressie in de kleding zodat je het maximale uit de workout kunt halen.

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

Cross-fit met PUMA

Na de presentatie werd iedereen in een outfit gehesen en mochten we de schoenen en kleding testen tijdens een crossfit training. Eerst deden we in groepen van 8 een workout met een boomstam, daarna gingen we door met buddycarrying en sloten we af met een WOD van 16 minuten met daarin 4 rondes van 1 minuut burpees, boxjumps, ring rows en roeien. Alle herhalingen moesten we tellen en later op het bord schrijven waar we ook ons trainingsdoel aan het begin opschreven. Ik heb momenteel geen einddoel in gedachten train vooral om fitter te worden, gezond te blijven en blij te worden. De schoenen zaten als slofjes, maar voelen wel stevig aan. Deze ga ik zeker vaker dragen tijdens mijn trainingen. De sportbeha wordt een van mijn nieuwe favorieten met een stevige cup, brede band en rugsluiting en ook de top vond ik te gek. Vooral door de kleur en het model met open rug. De tight zat lekker, maar klein minpuntje is dat hij geen touwtjes heeft en daardoor toch wel een beetje afzakte tijdens de burpees ondanks de hoge band. Wat trouwens wel een groot voordeel is omdat je hem lekker tot je navel kunt optrekken en dus zorgt voor een goed shaping effect.

De PUMA Ignite XT Trainingscollectie is te koop bij Perry Sport en op Puma.com.

Vertel, waar train jij momenteel voor? 

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

PUMA Ignite XT Trainingscollectie

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment