Broodjes, Wraps & OmeletDinerFoodRecepten

Pulled pork

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 3 juni 2016 0 comments
pulled pork

Pulled pork is inmiddels wel een begrip geworden denk ik, je kunt het op veel plekken eten en inmiddels zijn er ook variaties als Pulled chicken met Pulled lam. Zelf had ik nog nooit Pulled pork gemaakt, omdat het me ingewikkeld leek en ik liever geen varkensvlees echt. Aan de andere kant maak ik ook vaak stoofvlees en vind ik pulled pork heel lekker, dus geen excuses meer. Afgelopen weekend ging ik aan de slag met een recept voor pulled pork. Een beetje van mijn broertje en een beetje van mijzelf. Het is eigenlijk niet echt een standaard Eat.Run.Love. recept, maar zo lekker dat ik het niet kon laten om te delen!

Voor 4 broodjes pulled pork:

  • 500 gram procureur (dit kun je bij de slager vragen)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 tl tijm
  • 1 tl zout
  • 3 el honing
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 4 ciabattabroodjes

Voor de koolsalade:

  • 200 gram witte kool
  • 200 gram wortel
  • 1 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 2 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • 1 tl mosterd
  • 1 el honing

Verwarm de oven voor op 110 graden. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en maal fijn. Smeer de procureur aan beide kanten in met de marinade en leg in een stoofpan of ovenschaal met deksel. Laat 5 à 10 minuten intrekken en zet vervolgens 4 uur in de oven. Houd tussendoor een beetje in de gaten of het allemaal goed gaat, maar het huis zal al heel snel gaan geuren naar het vlees!

Voor de salade rasp je de witte kool en wortel. Snijd de appel in kleine blokjes en meng samen met de rozijnen door de kool. Maak een dressing van de mayonaise, kwark, mosterd en honing meng door de salade. Easy as that!

Wanneer het vlees na 4 uur klaar is, kun je het met 2 vorken uit elkaar trekken. Indien dat niet lukt, moet je het vlees nog wat langer in de oven zetten. Alleen als je het uit elkaar kunt trekken, is het heel goed zacht. Snijd een broodje open, beleg met het vlees en de salade en smullen maar!

pulled pork

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment