EatSport & Voeding

Powerbar Gel Shots voor extra energie tijdens het hardlopen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 maart 2014 11 Comments
powerbar gel shots
Mensen die een beetje fanatiek hardlopen zullen vroeg of laat in aanraking komen met sportgel. Als je wel eens mee doet aan het wedstrijden, zie je het vast: hardlopers die allerlei gelletjes bij zich hebben of lege zakjes op de grond. Ik moest me daar dus ook maar eens in verdiepen en deed dat dus ook zo’n jaar geleden rondom mijn eerste halve marathon.

 

Sportgel levert energie op de langere afstanden en kan je net door het laatste stukje heen slepen. Op korte afstanden zou ik het persoonlijk niet nemen, maar vanaf zo’n kilometer of 15 kan het wel interessant zijn. Sportgels hebben een hoge concentratie goede koolhydraten wat dus net dat extra beetje energie zou moeten geven. Natuurlijk kun je ook een bidon limonade nemen, maar deze sportgels zijn zo samengesteld dat ze precies de juiste verhoudingen bevatten en dus niet persé alleen suiker (waar je vaak maar even een beetje energie van krijgt).

 

Ik las op het internet dat sportgels wel eens wat problemen kunnen verzorgen en je het het beste dus kunt testen tijdens een training. Zo gezegd, zo gedaan. Ik kocht een gelletje bij Run 2 Day om te testen en testte deze tijdens een langere duurloop. Geen succes, ik werd kotsmisselijk! Dat was dus eens en nooit weer. Ik hield het lekker bij Dextro en een bidon gevuld met Isotone drank. Tot ik een paar weken geleden op de blog van Stacey las over Powergel Shots; een soort winegum die je tijdens het hardlopen kunt nuttigen en een stuk beter te verdragen zou zijn. Dat moest ik proberen! Weer kocht een proefzakje en afgelopen weekend, tijdens mijn 17km run naar Aalsmeer, werden ze getest. En ja, deze kwamen wel door de test! Lekker zelfs! Na het eerste half uur nam ik zo ongeveer ieder kwartier een gelsnoepje. Ik weet niet of het door de Powergel Shots kwam, maar de run ging ERG lekker!

 

Deze Powergel Shots van Powerbar bevat de innovatieve C2MAX koolhydratenmix, een speciale verhouding van glucose en fructose. Deze zorgt ervoor dat de spieren tot 55% meer koolhydraten opnemen. Gemiddeld worden de sportprestaties 8% beter en geven de snoepjes langdurige energie. Ze bevatten suiker (nodig voor de energie), maar geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen. De snoepjes zijn verkrijgbaar in Cola en Lemon smaak. Ik ging voor de laatste en deze beviel erg goed.

 

Ik kreeg op Instagram al de vraag waar je ze kunt kopen; ik heb ze zelf bij Bever gekocht, maar je kunt ze ook gewoon in hardloopwinkels of andere online shops kopen.

 

Gebruiken jullie wel eens sportgel?

 

powerbar gel shots

11 Comments

Miss M 20 maart 2014 at 20:11

Trouwens, op een andere site kan je de zakjes ook per stuk kopen; ze bieden dee sowieso wat goedkoper aan dan wanneer je ze bij Bever ofzo koopt.
Dit is de link: http://www.fitness24.nl/producten/sportvoeding/energy-repen-bars/powerbar-energize-sport-shots-sachet-lemon-60-gram/

Komen wel wat verzendkosten bij (helaas).

Ook in cola-smaak trouwens! :-)

Reply
Jessica 20 maart 2014 at 20:44

Hi Marjolijn, ik had ook eerst een los zakje gekocht. En volgens mij was dat uiteindelijk bij Bever het goedkoopste (minste verzendkosten). Nu ik weet dat het bevalt wil ik een grootverpakking kopen, want goedkoper en geen verzendkosten. Maar zou zeker eerst een los zakje kopen om te testen!

Reply
Miss M 20 maart 2014 at 21:15

Ah, dan ga ik binnenkort bij Bever kijken!

Reply
Miss M 20 maart 2014 at 20:05

Hmmm… dit is best een goede tip!! Vooral omdat ik binnenkort mijn PR wil verbeteren tijdens de halve marathon.
Tijdens hele lange trainingen neem ik nog weleens wat winegums mee. De gewone dan. Deze helpen ook best goed Maar ik denk dat de sportgelletjes betere verhoudingen hebben. Ga eens kijken op de Futrumshop!

Groetjes, Marjolijn

Reply
Reismeisje 20 maart 2014 at 15:08

Ja! Ik ben echt fan van deze winegums. Kauwt makkelijk weg terwijl je rent, niet zo droog als bijvoorbeeld een reep. En ik heb ook wel het gevoel dat ze wat doen!

Reply
Manon 20 maart 2014 at 14:58

Ik ben nog niet echt toe aan het nuttigen van gelletjes en dergelijke, maar probeer al wel lopende weg te drinken. Zeker als het wat warmer wordt, merk ik dat het wel handig is om onderweg iets bij te hebben. Nu lees ik dat jij een bidon mee neemt, maar vind je dat niet onhandig? Ik heb een klein flesje dat eigenlijk in zo’n speciale belt hoort, maar ik vind al dat klotsende water heel irritant. Vandaag had ik net genoeg drinken aan dat kleine flesje, maar als ik verder ga lopen, zou ik toch meer bij moeten hebben denk ik. Ik ben benieuwd hoe jij omgaat met jouw bidon ;)

Reply
Jessica 20 maart 2014 at 19:02

Hi Manon, ik vond het ook altijd heel onhandig, maar vooral bij langere afstanden vind ik het wel echt een must! Jezelf hydrateren draagt ook bij aan betere prestaties. Dus ging ik op zoek en kocht ik uiteindelijk bij Nike een bidon met een ‘handvat’, hier kun je je hand doorheen steken, je kunt de bidon vasthouden, maar je kunt hem ook loslaten en dan blijft de bidon nog steeds zitten. Geen last van verkrampte vingers dus…

Ik heb hem toen bij de Nike store gekocht, wie weet hebben ze hem nog steeds. Het is in ieder geval deze: http://www.dewitschijndel.nl/nike-lightweight-running-hand-held-waterbottle/

Reply
Manon 25 maart 2014 at 09:22

Die ziet er wel handig uit, ook met het opbergvakje. Ik denk dat ik die maar eens ga bestellen!

Reply
Jessica 27 maart 2014 at 21:55

Ja heel handig, in het opbergvakje past een sleutel, maar ook zelfs een pinpas!

Reply
Stacey 20 maart 2014 at 09:23

Ik vind ze echt super fijn, alleen jammer dat ze in Amsterdam bijna nergens te koop zijn.

Reply
Jessica 20 maart 2014 at 09:41

Ik ben nogal lui en bestel veel online, weet dus niet zo goed hoe de verkrijgbaarheid in Amsterdam is… Maar je kunt ze bij Futurum shop bestellen in grotere hoeveelheden, gratis verzending. Misschien is dat wat? http://www.futurumshop.nl/powerbar-energize-sport-shots-vitamine-c-citroen-16-stuks.phtml

Reply

Leave a Comment