Patricia – Moeder en CrossFit lover

patricia grootveld

In het kort

Mijn passie voor gezondheid begint een aantal jaren geleden, wanneer ik zelf met veel klachten rondloop waar ik maar niet vanaf lijk te komen. Darmklachten, acné, vermoeidheid, hoofdpijn. Kortom, niet lekker in mijn vel. Maar inmiddels was ik er zo aan gewend geraakt na al die jaren, dat ik dacht dat deze klachten gewoon bij mij hoorden. Tot ik met een orthomoleculair therapeut in aanraking kwam, die vertelde dat dit helemaal niet zo normaal was. Vanaf dat moment is mijn reis naar optimale gezondheid begonnen en ben ik me gaan verdiepen in wat voeding met je lichaam doet. Naast mijn toenmalige baan als marketeer, deed ik diverse opleidingen. Van yoga docent, detox-coach tot uiteindelijk orthomoleculair therapeut. Gezondheid is voor mij, eten wat je lijf daadwerkelijk voedt, veel bewegen & een gezonde mindset. Ik heb aan den lijve ervaren (en ervaar nog steeds) wat deze 3 facetten ( body, mind & food) voor mijn gezondheid heeft gedaan & nog steeds vandaag de dag doen. Mijn andere passie is schrijven en ik vind het leuk om anderen te inspireren met mijn ervaringen in de zoektocht naar optimale gezondheid. Op mijn blog bodymindandfood schrijf ik ook over mijn ervaringen.

Sinds 2,5  jaar ben ik verslaafd aan Crossfit. Samen met mijn vriend (inmiddels verloofde!) train ik zo’n 5 keer per week. De combinatie tussen gewichtheffen, turnen en atletiek is echt op mijn lijf geschreven. Ik heb veel jaren doorgebracht in de sportschool en buiten op bootcamp trainingen, maar sinds ik aan Crossfit doe ben ik fitter dan ooit. Mentaal & fysiek ben ik ook een sterker persoon geworden. Februari 2017 is ons mooie zoontje geboren en ook tijdens mijn zwangerschap heb ik nog aan Crossfit gedaan. Ik vind het leuk om te laten zien dat zwangerschap geen belemmering hoeft te zijn om te sporten en dat ook na je zwangerschap je weer fit en sterk kunt worden.

Naast hard trainen houd ik ook enorm van lekker (en veel) eten. Gelukkig gaan deze twee ook goed samen en ik sta ook graag in de keuken om een voedzame, maar vooral ook lekkere maaltijd te maken. Altijd op zoek naar nieuwe leuke receptjes, die niet al te veel tijd kosten. Zeker ook als nieuwbakken mama heb je niet altijd tijd om lang in de keuken te staan. Mijn motto is dan ook: Keep it simple!

  • Favo ontbijt: Spinazie omelet of boekweitpancakes met fruit in het weekend
  • Favo Crossfit workout: Alles met bodyweight..push ups, pull ups, I love it!
  • Favo stad: Barcelona
  • Favo ontspanningsmoment: ’s ochtends ( als de babyboy slaapt) met een grote mok cappuccino in de tuin wakker worden.
  • Favo hotspot: BROEI Utrecht

Lees alle blogs van Patricia.