Nils – Hardlooptrainer

nils de rijk loopwijzer

In het kort

In mijn jeugd was ik behoorlijk sportief en ben dat gebleven tot rond mijn 28ste. Na een periode van ongeveer 10 jaar weinig bewegen en veel werken ben ik in 2008 weer gaan hardlopen. De kick was enorm om te ervaren hoe snel je langer kunt leren hardlopen. Daarbij had ik door te lopen geen zin meer in sigaretten, wel in gezonder eten.

Inmiddels aangesloten bij een hardloopclub ging ik gevraagd en ongevraagd mijn loopmaatjes van adviezen voorzien. Het was dan ook logisch dat ik in 2010 looptrainer werd. Omdat ik meer wilde weten van looptechniek heb ik bij de atletiekunie een opleiding tot hardlooptrainer gedaan. Daar leerde ik dat ik gemaakt ben om hardlooptrainer te zijn!.

In 2014 ben ik daarom hardloopschool Loopwijzer begonnen. Om mensen technisch beter te leren lopen met minder kans op blessures. En om de mooiste looproutes in de natuur, liefst onverhard, te delen. Inmiddels hebben we een leuke community van wijze lopers en worden er regelmatig te gekke en goed bezochte trainingskampen in de Ardennen georganiseerd.

Wil je goed beginnen, kom je niet meer verder, zit je in een hardloopdip of ben je geblesseerd? Laat mij je helpen voor je volgende stap!

Lees alle artikelen van Nils.