Manon – Hardloopster & model

_ND28722-Edit

In het kort

Manon is fanatiek hardloopster en loopt regelmatig lange afstand wedstrijden; (halve) marathons. Voor haar baan bij Rituals Cosmetics reist ze veel, dit levert vaak mooie hardloopfoto’s op van diverse locaties over de hele wereld. Sinds kort maakt zij deel uit van het ASICS FrontRunner team waardoor zij ook regelmatig deelneemt aan internationale hardloop evenementen.

“Ik ben altijd al een fanatieke sporter geweest. Voordat ik aan hardlopen ben begonnen, heb ik diverse andere sporten gedaan, maar de passie die ik voor het hardlopen heb, heb ik nooit eerder zo gehad. Sinds ik begonnen ben met hardlopen, in 2009, heb ik vele halve marathons gelopen, meerdere hele marathons, en op dit moment ben ik in training voor een ultra trail.

Als ik iets leuk vind, ben ik erg gedreven. Ik loop minimaal drie keer per week en daarnaast doe ik 3 keer per week aan krachttraining. De krachttraining helpt mij om blessures te voorkomen, en om sterk genoeg te zijn voor de trails met bijkomende hoogtemeters.

Meer dan hardlopen

Het hardlopen heeft mij meer gebracht dan ik ooit had verwacht. Ik heb vele vrienden gemaakt in Nederland en daar buiten. In 2009 ben ik door een foto voor een win-actie van Run2Day, door Run2Day benaderd om model te staan voor hun magazine. Hierdoor heb ik een mooi portfolio opgebouwd. Zo ben ik ook weer benaderd voor andere opdrachten. Een droom kwam uit toen ik in de Runner’s World kwam te staan. Tevens ben ik het gezicht geweest van de Amsterdam Marathon Campagne 2014. Nu sta ik weer op alle grote marathon expo’s voor ASICS PaceYourRace. Als ik dat zie ben ik dankbaar en trots wat ik hardlopend bereikt heb.

Op dit moment voel ik mij gelukkiger en fitter dan ooit en kijk ik uit naar alle mooie hardloop avonturen die er nog komen gaan.”

  • Favo training: rustige lange duurloop in de natuur
  • Favo afstand: zo lang mogelijk
  • Favo stad: Londen en Lissabon
  • Favo hotspot (day of my dreams): brunch at Vinnies Amsterdam – diner at Cantina LX Lisbon – Wijn bij Gordon’s Wine Bar London – Cocktails bij The Discount Suit Company London
    Daarnaast niet te vergeten favo’s: groene sapjes van The Cold Pressed Juicery Amsterdam & chocola van Mast Brothers London/New york
  • Favo gerecht: Bloemkoolgerecht uit een authentiek Zuid-Amerikaanse houtskooloven bij The Palomar in Londen & Banaan- en spekpannenkoek na een lange duurloop

Lees alle artikelen van Manon.