DinerEatReceptenSoepVegetarisch

Pompoensoep met kikkererwten

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 januari 2017 0 comments
pompoensoep met kikkererwten

Soms heb je van die recepten die de eerste keer mislukken maar waarvan je voelt dat ze potentie hebben. Dat had ik met deze pompoensoep met kikkererwten. Ik probeerde een recept van Jamie Oliver, maar nee, dit keer had Jamie er niks lekkers van gemaakt. En toch, de ingrediënten en een maaltijdsoep, daar kon toch eigenlijk niks mis mee gaan. Dus hup nog een keer in de keuken en mijn eigen recept er van gemaakt! Dit keer was hij perfect in balans en kon ik uiteraard niet wachten om het recept met jullie te delen.

Pompoensoep met kikkererwten – 4 personen:

  • 600 gram pompoen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • stukje gember (2 cm)
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 2 kruidnagels
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 bouillonblokjes
  • 7 gram verse gember
  • 1 rode peper
  • 1 el pindakaas (25 gram)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten (uitleggewicht 265 gram)
  • 125 gram basmatirijst
  • 300 ml kokosmelk*

*Je kunt ook 200 ml gebruik met iets extra water. Ik gebruikte 300 ml omdat ik deze hoeveelheid nog over had van dit geroosterde bloemkool recept. Normaal gesproken zou ik 200 ml gebruiken en de andere helft invriezen.  

Hak de pompoen in grove stukken, schil kun je erom heen laten. Snijd de ui en knoflook ook in grove stukken. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak daarin kort de ui en knoflook aan. Voeg de pompoen toe en roer door. Voeg de venkelzaad, korianderzaad, kruidnagels, limoensap, verse koriander, 2 bouillonblokjes en 1 liter water toe en roer goed door. Gooi de citroenstengel ook in de pan en laat een half uurtje op zacht vuur koken.

Haal de citroengras uit de pan en pureer de soep met een staafmixer. Voeg nu de rode peper in kleine reepjes (haal de pitjes eruit als je hem niet zo pittig wilt) en alle overige ingrediënten toe en laat nog eens op zacht vuur 10 minuten pruttelen. Roer de soep tussendoor goed omdat de rijst anders aan de bodem gaat vastkoeken. Draai het vuur uit en laat met de deksel van de pan nog zo’n 10 minuten staan. De soep is kokend heet en zo kan de rijst nog een beetje door garen.

Serveer met wat extra verse koriander.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 363,8 calorieën
11,7 gr eiwit – 48,3 gr koolhydraten – 12,2 gr vet

pompoensoep met kikkererwten

Leave a Comment