ReceptenSoepVegetarisch

Pompoensoep met geroosterde paprika

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 16 december 2014 7 Comments
Pompoensoep paprika

Ik heb het al vaker geschreven, pompoen is mijn favoriete herfst/wintergroente. Regelmatig maak ik er dan ook en soepje mee, vaak in combinatie met andere groenten. Dit keer combineerde ik de pompoen met geroosterde paprika waardoor de soep een zoetige, paprika smaak krijgt.

Pompoensoep met geroosterde paprika, 4 grote komen
  • 1 pompoen (ca 1000 gram)
  • 1 ui
  • Pot geroosterde paprika’s*
  • 2 bouillonblokjes
  • 125 ml (soya)kookroom
  • 60 gram pijnboompitjes

*Ik moet toegeven dat ik voor dit recept een pot geroosterde paprika’s heb gebruikt, maar liever rooster ik de paprika’s zelf. Gebruik in dat geval 5 grote rode paprika’s en rooster ze 15 à 20 minuten tot ze zwart geblakerd zijn. Je kunt daarna eenvoudig het velletje verwijderen. 

Lepel de pitten en draden uit de pompoen en hak in grove stukken. Ik laat bij soep de schil er eigenlijk altijd omheen zitten, zorg wel dat je deze goed wast. Snijd ook de ui in grove stukken en bak deze samen met de pompoen 5 minuten in een soeppan. Giet vervolgens 750 ml kokend water en de bouillonblokjes bij de groenten en laat 30 minuten koken tot de pompoen goed zacht is.

Houd 2 paprika’s achter en snijd de rest in grove stukken .Voeg samen met de kookroom bij de soep en pureer deze mooi glad.

Snijd de overige paprika in kleine blokjes en garneer de soep samen met de pijnboompitjes, serveer daarbij brood met roomboter.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per kom: 195,7 calorieën
7,3 gram eiwit – 11,6 gram koolhydraten – 13,3 gram vet

Pompoensoep paprika

image_print

7 Comments

Geroosterde pompoensoep met ras el hanout - Eat.Run.Love. 21 februari 2016 at 12:00

[…] ook: – Pompoensoep met geroosterde paprika – Wortelsoep met kokos – Zoete aardappelsoep met pindakaas en sambal – […]

Reply
Robin 8 januari 2016 at 17:51

Heb het recept vanavond geprobeerd! Heerlijk. Zo simpel! Heb alleen wat aanpassingen gemaakt: zo heb ik er nog peterselie bijgevoegd en de pompoen van te vore geroosterd in de oven ( hete lucht 225° 30 min).

Reply
Eet en sportdagboek #1 - Eat.Run.Love. 19 december 2015 at 19:47

[…] met werken en zo loop ik om half 6 buiten om alsnog hard te lopen, 10km. Thuis gekomen eten we pompoensoep met geroosterde paprika en een paar stokbroodjes met zelfgemaakte […]

Reply
merle 28 december 2014 at 18:08

Heerlijk is deze! Ook makkelijk om in te vriezen zodat je een volgende keer weer een snel en gezonde maaltijd hebt. Thanks for sharing!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 28 december 2014 at 22:51

You’re welcome!!! Vind hem ook erg lekker om te maken, en idd perfect om in te vriezen!

Reply
Eline 16 december 2014 at 10:17

Waar koop jij je geroosterde paprika’s? De potten die ik tot nu toe tegen ben gekomen bevatten echt zo onwijs veel toevoegingen namelijk!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 16 december 2014 at 11:40

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik voor dit recept gewoon een pot uit de supermarkt heb gebruikt. Maar liever rooster ik ze zelf; ik zou dan 5 paprika’s gebruiken en die 15 minuten roosteren in de oven tot ze zwartgeblakerd zijn. Velletje kun je als ze iets zijn afgekoeld eenvoudig eraf halen.

Reply

Leave a Comment