DinerFoodRecepten

Pompoenpuree met aardappel en knoflook

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 december 2016 0 comments
pompoenpuree

Vorige week zag ik bij de slager een wildpakket met onder andere hertenbiefstuk. Ik ben stiekem echt dol op biefstukjes en voor wild vlees kom ik mijn bed ook wel uit. Het wildpakket nam ik dus snel mee naar huis en ik besloot er een feestelijke maaltijd van te maken, eentje die je ook bij een kerstdiner kunt voorschotelen. Ik maakte een stamppotje van pompoen, aardappel en knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor elke gelegenheid. Mocht je dus nog niet weten wat je met kerst gaat maken, of heb je gewoon zin om een keer lekker uit te pakken, maak dan deze pompoenpuree met aardappel en knoflook. Serveer er een goed stuk (wild) vlees bij en een lekkere salade en je bent klaar!

Pompoenpuree met aardappel en knoflook, 3 personen:
  • 450 gram pompoen
  • 400 gram aardappel
  • 4 tenen knoflook
  • 45 gram roomboter
  • 45 gram walnoten
  • 1 tl zout
  • Peper naar smaak

pompoenpuree

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes, halveer ook de tenen knoflook en schep deze samen met de pompoen, 1 el olijfolie en 1 tl zout om. Zet 40 minuten in de oven.

Breng intussen water aan de kook en kook de aardappelen 25 minuten. Rooster ook de walnoten in een droge koekenpan. Giet de aardappelen af wanneer ze klaar zijn en voeg de geroosterde pompoen en knoflook toe. Stamp de aardappelen samen met de pompoen en roomboter tot een grove puree.

Garneer met de walnoten.

Ik maakte hiernaast een hertenbiefstukje met cranberry compote en een salade van rucula, champignons, spekjes, tomaat, balsamico azijn en tijm.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde pompoenpuree per persoon: 350,9 calorieën
6,2 gram eiwit – 28,3 gram koolhydraten 22,7 gram vet

pompoenpuree

pompoenpuree

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment