DinerFoodReceptenVegetarisch

Pompoencurry met linzen

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 oktober 2015 6 Comments
pomoencurry met linzen

Eindelijk een pompoencurry met linzen die goed is gelukt. Ik probeerde het al vaker, maar elke keer was hij niet blogwaardig. Deze wel. Pittig door de kruiden, maar zacht van smaak door de pompoen. Door de limoen en peterselie toe te voegen krijg je een frisse touch!

4 personen:

  • Kleine flespompoen (ca 700 gr)
  • 200 gr gedroogde rode linzen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 2 cm verse gember
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • Verse peterselie
  • Limoenpartjes
  • Naanbrood

Snijd de pompoen in kleine stukjes. Indien hij erg hard is, kun je deze even een minuutje in de magnetron doen om zacht te laten worden.

Snijd ook de ui, knoflook, rode peper (zonder zaadlijsten) en gember fijn.

Fruit de ui en knoflook tot deze glazig ziet, voeg de pompoen en alle kruiden toe. Roer even goed door en blus dan af met de bouillon en voeg de tomatenblokjes toe.

Laat 10 minuten sudderen en voeg dan de linzen toe. Laat nog eens 30 minuten sudderen, maar roer af en toe wel goed door.

Server met partjes limoen, peterselie en naanbrood. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon (excl. naanbrood): 284 calorie├źn
16 gram eiwitten – 34 gram koolhydraten – 2 gram vetten

pomoencurry met linzen

pomoencurry met linzen

 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Avatar
Ineke 16 januari 2019 at 12:39

Heerlijke curry. Ik heb er nog wat aan toegevoegd . Een eetlepel koriander, verse gereaspte kurkuma en een klein blikje cocosmelk. En toen heb ik de peterselie vervangen door verse koriander. We hebben heerlijk gegeten! Bedankt voor het recept.

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 17 februari 2019 at 21:20

Klinkt goed! Altijd lekker om er je eigen draai aan te geven dan weet je zeker dat het goed smaakt.

Reply
Koken Met Voorjaarskruiden: 36 Recepten - Buitenlevengevoel.nl 17 december 2018 at 20:11

[…] Pompoen wordt vaak geassocieerd met de herfst, maar dat hoeft natuurlijk niet. Deze pompoencurry van Eat.Run.Love kan namelijk ook prima in het voorjaar. Jessica combineert de smaak van pompoen met het voorjaarskruid peterselie. Bekijk het volledige recept hier. […]

Reply
Koken Met Voorjaarskruiden: 36 Recepten Om Het Voorjaar Te Starten 14 april 2017 at 08:26

[…] Bekijk het volledige recept hier. […]

Reply
Avatar
Lies 12 januari 2016 at 21:48

Superlekkere curry! Ik heb het naanbrood alleen vervangen door speltcouscous. ?

Reply
Avatar
Sabrina 21 oktober 2015 at 20:03

Ah klinkt super lekker! Ga ik maken (:

Reply

Leave a Comment