ReceptenZoete tussendoortjes

Pompoenbrood

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 maart 2015 2 Comments
pompoenbrood

Vandaag heb ik een recept van een pompoenbrood (neigt naar een cake) voor jullie! Heerlijk zoet en verantwoord tussendoortje die je een paar dagen in een afgesloten trommel kunt bewaren. Wil je het pompoenbrood langer bewaren? Dan kun je het beste plakjes snijden en deze los van elkaar invriezen.

Ingrediënten:

  • 150 gr havermout
  • 150 gr amandelmeel
  • 300 gr pompoen
  • 4 el ahornsiroop
  • 1 el vanille extract
  • 3 el kokosolie
  • 4 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 el lijnzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de pompoen in circa 10 minuten gaar, laat een beetje afkoelen en pureer. Mix eerst alle droge ingrediënten behalve de pompoenpitten en lijnzaad en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Mix goed, dit kun je het beste in een keukenmachine of met de handmixer doen. Roer als laatste de pompoenpitten en het lijnzaad er doorheen.

Bekleed een bakblik met bakpapier en bak het pompoenbrood in 45 minuten gaar.

Eet smakelijk!

image_print

2 Comments

Pompoenmuffins met speculaas - Eat.Run.Love. 25 november 2015 at 09:15

[…] in de herfst en winter, je kunt er zo ontzettend veel kanten mee op. Zo maakte ik eerder al eens pompoenbrood, maar besloot ik er nu herfstige pompoenmuffins mee te maken. Door er flink wat speculaas in te […]

Reply
danielle 4 maart 2015 at 09:03

Klinkt lekker! Ben ook benieuwd naar de video!

Reply

Leave a Comment