LunchOntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Pompoen pannenkoekjes

posted by Diantha - By LIMA 18 februari 2016 2 Comments
pompoen pannenkoekjes

♦ Blog geschreven door Diantha ♦

We koken by LIMA graag zoveel mogelijk met producten uit het seizoen. Deze vegan en glutenvrije pompoen pannenkoekjes zijn goed vullend en passen perfect in dit seizoen. Daarnaast eet je ’s ochtends al een portie groenten wat ook goed voor je lichaam is. Dit is een recept van de huidige menukaart en wordt heel veel besteld, ook veel kindjes zijn gek op onze oranje pannenkoekjes!

Ze zijn heel makkelijk te maken en je kunt ze ook goed meenemen naar je werk, want ook koud zijn ze nog heel lekker. Heerlijk met vers fruit en een schep (plantaardige) yoghurt.

Voor 6 pannenkoekjes, 2 personen;

  • 100 gram pompoen*
  • 200ml (Ecomill) amandelmelk
  • 100 gram glutenvrij boekweitmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • flinke snuf kaneel
  • flinke snuf koekkruiden
  • snufje zout
  • 1 eetlepel maple syrup of kokosbloesemsuiker

Wij gebruiken biologische oranje pompoenen, de schil koken we ook mee want dan krijgen de pannenkoekjes een mooie oranje kleur. Hak de pompoen in kleine blokjes en kook zo’n 10 minuten tot deze zacht is.

Mix alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad beslag en bak de pannenkoekjes om en om tot ze mooi oranjebruin kleuren. Wij versieren ze met vers fruit, maple syrup en gedroogde eetbare bloemetjes.

Geniet ervan!

Voedingswaarden per persoon: 252 calorieën
6 gram eiwit – 50 gram koolhydraten – 2 gram vetten

pompoen pannenkoekjes

pompoen pannenkoekjes

Lees ook:
Proteïne pannenkoeken met cacao
Vanille speltpannenkoeken
Bananenpannenkoekjes met amandelmeel

image_print

2 Comments

Angela | Great Body & Skin 19 februari 2016 at 14:03

Dat ziet er goed uit!

Reply
Bianca 18 februari 2016 at 11:21

Ziet er heerlijk uit

Reply

Leave a Comment