ReceptenSoepVegetarisch

Pittige pastinaaksoep

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 september 2014 2 Comments
Pittige pastinaaksoep

Zodra het koudere weer aanbreekt, vinden we het heerlijk om op zondag een pan soep te maken en deze op te peuzelen met een lekker broodje. Overigens hebben we nu toch weer een weekje supermooi weer, maar de herfstgroenten zoals pastinaak en pompoen komen langzaamaan alweer in de winkels. Toen ik vorige week op de markt een pastinaak zag liggen, besloot ik deze mee te nemen. Ik vind dat deze een hele uitgesproken smaak heeft, door een pittige tegenhanger krijgt de soep een hele bijzondere, intense smaak!

Voor een volle pan, ca 4 personen:

  • 2 courgettes
  • 1 pastinaak
  • 1 zoete aardappel
  • halve rode peper
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 250ml (plantaardige) kookroom

Zelfgemaakte kruidenkaas:

  • 500 gram kwark
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gedroogde bieslook
  • 2 el verse dille
  • sap van halve citroen
  • peper & zout
  • stokbrood

Met de voorbereiding voor de kruidenkaas begin je al de avond vooraf. Je zet een fijne zeef in een kom en giet daar de kwark in, dek deze af met vershoudfolie en zet in de koelkast.

Snijd voor de soep alle groenten in kleine blokjes. Snijd de rode peper in ringetjes en klop de losse pitjes eruit maar laat er wel een aantal in zitten. Doe de groenten in een grote pan en bak kort aan. Voeg de kerriepoeder, een bouillonblokje en een liter water toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten zachtjes koken.

Ga nu verder met het afmaken van de kruidenkaas door het hard geworden kaasje in een kom te doen en goed te mengen met de overige ingrediënten. Proef tussentijds goed en voeg eventueel wat extra zout, peper of kruiden bij.

Als de soep klaar is, pureer je hem en voeg je de kookroom toe. Serveer met stokbroodjes met de zelfgemaakte kruidenkaas. Eet smakelijk!

zelfgemaakte kruidenkaas

pittige pastinaaksoep

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

Avatar
Froukelien 6 september 2014 at 12:02

Oeh dit klinkt heel lekker! Ik vind de smaak van pastinaak echt heerlijk. En die kruidenkaas ga ik zeker ook eens maken!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 september 2014 at 17:08

Je kunt weer reageren :D

Reply

Leave a Comment