ReceptenZoete tussendoortjes

Pindakaas dadel balletjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 14 augustus 2016 0 comments
pindakaas dadel balletjes

Heb jij wel eens een dadel open gesneden en gevuld met pindakaas? De perfecte snack als je zin hebt in zoet en hartig als je het mij vraagt. Wanneer je net als ik daar fan van bent, dan vind je deze pindakaas dadel balletjes ook echt super lekker. Door de toevoeging van cacaonibs krijgen ze een wat bittere chocolade smaak en doen ze denken aan Snickers. Maar dan verantwoord! Elk balletje bevat minder dan 100 calorieën, daar kun je dus met een gerust hart eentje (of twee) van eten.

Voor 16 pindakaas dadel balletjes:

  • 200 gram Medjoul dadels*
  • 30 gram pindakaas met nootjes
  • 15 gram kokosolie
  • 50 gram pinda’s
  • 50 gram havermout
  • 25 gram cacaonibs

*Medjoul dadels zijn groot, zacht en super smaakvol, bijna richting een caramelsmaak. Door deze dadels te gebruiken wordt het beslag lekker smeuïg en smaakvol!

Smelt de kokosolie in een klein pannetje en hak de pinda’s fijn. Doe de ontpitte dadels samen met de kokosolie en pindakaas in een keukenmachine en hak tot een smeuïg geheel. Voeg de havermout en cacaonibs toe en mix opnieuw tot een glad beslag. Doe als laatste de pinda’s erbij en pulseer kort zodat de pinda’s goed mengen, maar niet fijn gemalen worden.

Maak met je handen kleine balletjes. Is het erg plakkerig? Dan kun je je handen vochtig maken, dan rollen de balletjes makkelijker. Zet de pindakaas dadel balletjes in de koelkast en laat goed hard worden. Je kunt ze daarna in de koelkast laten staan of buiten de koelkast bewaren. Enjoy!

Voedingswaarde per balletje: 94,3 calorieën
2,1 gram eiwit – 11 gram koolhydraten – 4,6 gram vet

pindakaas dadel balletjes

Dit vind je wellicht ook lekker:
Chocolade balletjes met dadel en kokos
Amandel kaneel balletjes

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment