EatOntbijtPannenkoeken & WafelsRecepten

Pinda-chocolade wafels

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 januari 2016 2 Comments
pinda chocolade wafels

Deze zomer opende ik samen met mijn man by LIMA, onze droom ging in vervulling! Je kunt bij ons langskomen voor een vullend ontbijt, heerlijke lunch of borrel. Ook maken wij gezonde slowjuices, smoothies en vegan en glutenvrije taarten. Wij zijn van mening dat een gezonde levensstijl het leven zoveel mooier maakt! Maar gezond moet vooral ook lekker zijn.

Ontzettend enthousiast was ik toen Jessica vroeg of ik af en toe een recept wilde delen omdat lekker en gezond eten voor iedereen mogelijk moet zijn. Eens per maand zal ik een recept delen wat op onze menukaart staat of heeft gestaan. Om te beginnen met Jessica’s favoriet; de pinda- chocolade wafels.

De pinda- chocoladewafels zijn ook één van mijn favorieten. Pindakaas en chocola in één wafel is toch ook gewoon hemels! Het is lastig wafels te maken die knapperig van buiten zijn maar nog zacht van binnen en ook nog genoeg smaak hebben. Na veel testen is dit het recept voor onze wafels. Voor de veganisten en mensen met een glutenallergie: de wafels zijn ook nog eens vegan en glutenvrij.

Geniet ervan!

Voor 3 wafels – glutenvrij & vegan

Ingrediënten voor de wafels;

  • 25 ml water
  • 45 gram glutenvrij havermout (wij gebruiken van Rosies)
  • 60 gram glutenvrij boekweitmeel (zou ook goed moeten lukken met spelt)
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 40 gram bio pindakaas met stukjes zonder enige andere toevoegingen
  • 15 gram kokosolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • half stokje vanille
  • 20 gram pure vegan chocolade (wij gebruiken van Bonvita)
  • snuf zout
  • kwart banaan

Ingrediënten voor de kokosroom;

  • blikje organic kokosmelk (laat een nacht in het koudste gedeelte van de koelkast staan)
  • eetlepel ahornsiroop
  • half stokje vanille

Maak voor de kokosroom het blikje voorzichtig open (zonder te schudden) en schep het bovenste hard geworden deel uit het blikje en mix dit samen met ahornsiroop en vanille in de keukenmachine. Laat nog even opstijven in de koelkast. De kwaliteit kokosmelk kan enorm verschillen per merk, bij veel merken wordt de room niet romig maar meer klonterig. Wij gebruiken meestal de bio variant van Nutco of de Fairtrade kokosmelk.

Mix voor de wafels eerst de banaan, water, amandelmelk, pindakaas, kokosolie en vanille samen in de keukenmachine. Voeg hierna de havermout, boekweitmeel, bakpoeder en snuf zout toe en mix tot een glad beslag.

Schenk het beslag in een met kokosolie ingevet wafelijzer. Wij gebruiken een wafelijzer in hartjesvorm, omdat die er gewoon zo leuk uitzien. Druk kleine stukjes pure chocolade zachtjes in het beslag en laat de wafel 5-7 minuten op middel- tot hoogste stand staan. Maak tussendoor het wafelijzer niet open, de kans is groot dat de wafels kapot gaan.

De wafels zijn goed als ze goudbruin en licht knapperig van buiten en nog zacht van binnen zijn. Haal de wafels voorzichtig uit het wafelijzer en versier met de kokosroom, stukjes pure chocolade, stukjes banaan, maple syrup en evt. fijngehakte ongezouten pinda’s of walnoten.

Voedingswaarden per wafel incl kokosroom, excl. extra toppings: 470 calorieën
19,9 gram eiwit – 36,5 gram koolhydraten – 30,9 gram vetten

pinda chocolade wafels pinda chocolade wafels

2 Comments

Irene 27 januari 2016 at 14:13

Dit recept komt als geroepen! Ik zocht juist een vegan wafel recept

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 januari 2016 at 17:41

Benieuwd wat je ervan vindt!

Reply

Leave a Comment