FoodReceptenSpreads & Dips

Pikante hummus

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 maart 2014 7 Comments
zelfgemaakte hummus
Sinds een tijdje ben ik echt dol op hummus, je kunt het dippen, als beleg gebruiken of verwerken in een gerecht. Erg veelzijdig dus! Aangezien het niet veel meer is dan gepureerde kikkererwten, moest ik het zelf een keer maken. De eerste keer was lekker, maar niet lekker genoeg voor de blog. Gisteren probeerde ik het weer en ja, deze is echt te lekker!

 

  • 275 gram kikkererwten*
  • 1 theelepel (gemalen) chilivlokken
  • 1 theelepel tahin
  • 1 koffielepel komijn
  • Sap 1 kleine citroen
  • 1 teen knoflook
  • scheut olijfolie
  • zout

*Het lekkerste is om gedroogde kikkererwten te gebruiken, week deze dan een nacht in water en kook ze 90 minuten met wat zout. Laat uitlekken en afkoelen. Eventueel kun je ook een blikje kikkererwten gebruiken.

Doe de uitgelekte kikkererwten samen alle ingrediënten en een scheut olijfolie in een keukenmachine. Indien het niet smeuïg genoeg wordt, voeg je een eetlepel warm water toe. Breng op smaak met zout. Vind je het niet pittig genoeg? Voeg dan nog een beetje chili toe.

En klaar is je hummus, easy peasy! Eet smakelijk.

Voedingswaarden per portie (8 porties à 40 gram): 45 calorieën
2,6 gr eiwit – 4,7 gr koolhydraten – 1,3 gr vet

zelfgemaakte hummus

zelfgemaakte hummus

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

7 Comments

Broodje hummus met gegrilde courgette - Eat.Run.Love. 19 februari 2017 at 06:30

[…] 90 gram zelf gemaakte hummus […]

Reply
Avatar
Megan 3 maart 2016 at 21:29

Hoe gaat de citroen erbij, uitgeperst en geraspt?

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 8 april 2016 at 21:26

Dat is een beetje onduidelijk omgeschreven, alleen het sap. Heb het direct aangepast!

Reply
Avatar
Dominique 26 maart 2014 at 14:46

Je moet eens hummus maken met gedroogde kikkererwten in plaats van kikkererwten uit blik. Echt heel veel lekkerder! Ik maak altijd de hummus uit het boek Jeruzalem van Yotam Ottolenghi, echt een aanrader

Reply
Avatar
Jessica 27 maart 2014 at 21:54

Hi Dominique, dank voor de tip. Vind deze echt al heeeel erg lekker, maar ga het zeker eens proberen! Kook je ze of week je ze?

Reply
Avatar
Daniëlle 23 maart 2014 at 15:32

Ik hou zo van hummus, maar op de één of andere manier vind ik het nooit lekker als ik het zelf maak… :(

Reply
Avatar
Jessica 23 maart 2014 at 20:54

Moet zeggen dat ik dat ook had, mijn eerste poging was ook niet zo goed gelukt. Maar deze is ECHT lekker (vind ik dan :)).

Reply

Leave a Comment