Persoonlijk

Mijn persoonlijke doelen 2016

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 4 januari 2016 13 Comments
persoonlijke doelen 2016

Goede voornemens, daar doe ik eigenlijk niet aan. Ik geloof namelijk echt dat deze gedoemd zijn om te mislukken als je daar op 1 januari mee start. Maar net als iedereen in Nederland zijn er toch een aantal dingen die ik graag in 2016 (anders) zou willen doen. De meeste punten staan variërend van een paar weken tot een paar maanden op mijn lijstje, maar ik vind het toch wel leuk om deze met jullie te delen. Het zijn dus niet zo zeer goede voornemens, maar wel activiteiten die ik graag anders of beter zou willen doen. Natuurlijk op sportief vlak, maar ook op persoonlijk vlak. Ik deel er zes!

10 km hardlopen in 45 minuten
Deze heb ik in 2015 ook al een aantal keer uitgesproken, maar ik heb er niet hard genoeg voor getraind om het ook daadwerkelijk te kunnen. In mei liep ik tijdens We Run Amsterdam 48.43, dat betekent dus dat er nog bijna 4 minuten van mijn PR af moet. Best veel, maar niet onmogelijk denk ik. En daarom start ik 19 januari met een hardloopcursus sneller worden. Elke woensdagavond ben ik in het Vondelpark te vinden bij Dave, om sneller te worden. Daarnaast moet ik minimaal 1x in de week zelf lopen, anders zal het niet realistisch zijn. Overigens beloof ik aan mezelf dat ik ook heel blij zal zijn met een tijd iets langzamer dan 45 minuten omdat hardlopen niet meer mijn top prioriteit heeft.

persoonlijke doelen 2016

Handstand push-up, double-unders en pull-ups zonder band
Allemaal termen gerelateerd aan crossfit. Sinds een maandje doe ik crossfit en ik ben verslaafd. Ik vind het zo ontzettend leuk om te doen, elke training is anders, elke training ga ik tot het gaatje. De weight lifting onderdelen vind ik lastig, maar wel erg leuk. Mijn doel hier is om de techniek goed onder de knie te krijgen, maar ik heb niet een bepaald gewicht voor ogen. Waar ik wel een concreet doel voor heb zijn de oefeningen met eigen lichaamsgewicht en op snelheid. De drie onderdelen in de kop wil ik voor het einde van het jaar onder de knie hebben. Dit moet niet onmogelijk zijn, aangezien ik nu al best ver ben. Door mijn polsblessure heb ik al een paar maanden geen handstand kunnen doen, ik zal dus eerst die weer moeten oefeningen en goed stevig kunnen blijven staan. Inmiddels oefen ik op de box en dat gaat al best goed. Double-unders kan in nu door single-double-single-double te springen, maar dat moeten allemaal double-unders worden. Techniek en snelheid is hier een dingetje. En de laatste oefening die ik heel graag wil kunnen is een pull-up zonder band. Inmiddels kan ik drie chin-ups zonder band, maar een pull-up (brede grip) lukt nog niet.

persoonlijke doelen 2016

Een racefiets kopen
Op Instagram en Facebook hebben jullie het misschien al voorbij zien komen, ik zat op een racefiets! Vorig jaar had ik het plan om een triatlon te doen, een enkelblessure gooide roet in het eten en destijds heb ik één keer op een racefiets van een vriendinnetje gezeten. Maar ik was wel geprikkeld. Daarnaast hebben een aantal mensen in de familie, o.a. mijn vader, broertje en vriend ook een racefiets dus het leek mij wel leuk om een racefiets te hebben. Ik overweeg al een tijdje om een fiets te kopen en zaterdag heb ik er eentje gehuurd. Ik vond het heerlijk, dus nu gaat de zoektocht naar de perfecte fiets beginnen. En nee, het wordt niet weer een nieuwe sport, maar gewoon een middel om in het weekend lekker veel tijd buiten en met geliefden door te brengen. De fiets gaat dus ook niet kapitalen kosten, maar moet een instapmodelletje zijn waarop ik 1x per week of misschien nog minder kan fietsen.

persoonlijke doelen 2016

1x per week yoga voor een gezonde geest en soepel lichaam
Yoga blijft een dingetje bij mij. Ik vind het super lekker om te doen, het zorgt echt voor een ontspanningsmomentje (ik kan soms moeilijk mijn rust vinden) en mijn lichaam wordt er blijer van (minder blessures en soepeler); maar toch sneuvelt yoga als eerste. Door mijn polsblessure nu al een aantal maanden niet gedaan en inmiddels mis ik het wel echt. Het liefste ga ik weer voor hot yoga, maar ik vind dat best prijzig. Daarom ben ik ook al heel blij als ik een paar keer per week thuis aan de slag kan met “yoga zonder les”. In mijn ideale wereld zou ik 1x per week een les bij Hot Flow Yoga volgen en twee keer per week thuis aan de slag gaan.

Meer rust in mijn hoofd
Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik druk ben. Heel druk, ik kan niet stilzitten. Dit zorgt er ook voor dat ik veel hooi op mijn vork neem: ik heb een enorm drukke fulltime baan, ben daarnaast net zoveel tijd kwijt aan mijn blog, train zelf 5 à 6 keer per week, geef bootcamptrainingen en probeer nog een goed sociaal leven te onderhouden. Je hoort mij niet klagen, maar het is wel veel. En dat is ook één van de redenen dat ik nu regelmatig bij de fysio zit voor een vaste rug & nek, helaas gaat stress in mijn lichaam zitten. Op advies van meerdere mensen in mijn omgeving heb ik besloten om te stoppen met het geven van trainingen. Heel jammer, maar het lukte me gewoonweg niet om hier een goede balans in te vinden. Wie weet dat ik het weer oppak in de toekomst, maar voor nu is het goed zo. Blijven er dus nog vier belangrijke elementen over, die ik eigenlijk allemaal evenveel aandacht wil geven. Dat lukt heel goed, maar dan moet ik ook goed mijn rust pakken; voldoende slaap, lekker wandelen om mijn hoofd leeg te maken, naar yoga gaan om te ontspannen en goed en gezellig eten met bijvoorbeeld vrienden. In juni 2015 ben ik op yoga vakantie geweest en dat zou ik dit jaar weer heel graag willen doen, ik vond dat enorm fijn en heb daarna nog heel lang dat relaxte gevoel weten vast te houden. Ik heb daar ook leren mediteren en zou dat het liefste ook weer op willen pakken.

persoonlijke doelen 2016

Tevreden zijn met wat ik heb
Oei, dit vind ik best een spannende om op te schrijven. Ik ben namelijk niet snel tevreden en leg de lat enorm hoog voor mezelf. Zowel op zakelijk als privé vlak. Alles kan eigenlijk altijd beter en ik vind het moeilijk accepteren als iets niet gaat zoals ik voor ogen heb, maar ook niet wanneer mensen mij een complimentje geven. De laatste tijd lukt het me al iets beter om blij te zijn met hetgeen wat ik heb, maar dit wil ik heel graag een wat groter speerpunt voor mezelf laten zijn in 2016. Want ja, ik heb een toffe baan, een goedlopende blog, een fit lichaam en super lieve vrienden en familie. En dat moet ik gewoon heel vaak tegen mezelf herhalen! Eigenlijk zou ik een “One line a day” boekje moeten aanschaffen waarin je elke dag opschrijft waar je die dag blij mee was, maar ik ken mezelf dat doe ik toch niet, of toch wel?

De laatste twee punten neigen wel naar een goed voornemen, maar ze zijn wel reëel voor mij. Einde van dit jaar zal ik een terugblik doen op hetgeen wat ik heb opgeschreven! 

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

13 Comments

Nieuwe doelen stellen en beslissingen nemen - Eat.Run.Love. 12 december 2016 at 10:00

[…] later meer! Binnen nu en een paar weken blik ik terug op mijn persoonlijke doelen van 2016 en deel ik mijn persoonlijke doelen voor 2017 met […]

Reply
Double Unders leren - Eat.Run.Love. 14 mei 2016 at 14:30

[…] maanden later deed ik 35 unbroken (zonder fout) double unders. Missie volbracht en één van mijn persoonlijke doelen waar ik een vinkje achter kan zetten. Hoe je double unders leert? Door ze te oefenen, veel te […]

Reply
Trainen voor pull-up - Eat.Run.Love. 10 maart 2016 at 08:30

[…] het artikel met mijn persoonlijke doelen voor 2016 konden jullie lezen dat ik voor het einde van het jaar pull-ups (brede grip) zonder band wil […]

Reply
Avatar
Karlien 19 januari 2016 at 22:09

Heel mooi doel, 10 km binnen de 45 minuten. Wat ren je goed zeg!

Reply
Zo houd je goede voornemens vol - Eat.Run.Love. 7 januari 2016 at 07:00

[…] Afgelopen maandag konden jullie mijn persoonlijke doelen voor 2016 lezen. Ondanks dat ik het zelf liever geen goede voornemens noem, komt het wel verdacht veel in de buurt, want ik heb de intentie om het anders danwel beter te doen dan dit jaar. Met mij is er ieder jaar zo’n 80% van de bevolking die goede voornemens maakt, zo blijkt uit een jaarlijks onderzoek van de ING. Maar slechts 17% weet zijn goede voornemens ook daadwerkelijk te volbrengen. Binnen de top-3 staan afvallen, meer bewegen & sporten en minder druk maken. Maar ook minder snoepen en meer tijd voor jezelf maken, staan in de lijst. En laten die voornemens nu stiekem toch op die van mij lijken. Volgens Roos Vonk – hoogleraar Sociale psychologie bij de Radboud Universiteit – komt het doordat mensen vaak niet goed weten wat er moet gebeuren om hun goede voornemen te halen. (Bron: NOS). Dus, hoog tijd om eens te kijken hoe we dit jaar er voor gaan zorgen dat we die doelen daadwerkelijk gaan behalen. Eigenlijk draait het allemaal om het SMART maken van je doelstellingen: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdsgebonden. […]

Reply
Avatar
Froukelien 6 januari 2016 at 21:28

You got this! *spierballensmiley* Met de laatste twee wil ik je best een beetje helpen :) xxx

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 6 januari 2016 at 23:27

Dat lijkt me een heel goed idee! Nu al zin in :D

Reply
Avatar
JudithVah 5 maart 2017 at 00:35

wh0cd52327 buy propecia

Reply
Avatar
Susan 4 januari 2016 at 19:46

Mooie doelen, erg herkenbaar. ;-) Ik ben benieuwd naar je ervaringen de komende tijd. Ik wil ook zo graag pull-ups, double unders en handstand push-ups kunnen, dat lijkt me zo gaaf!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 4 januari 2016 at 21:52

Volgens mij is veel oefenen het toverwoord, dat moeten we dus gewoon veel gaan doen :D

Reply
Avatar
Susan 6 januari 2016 at 20:00

Precies! :D

Reply
Avatar
Helga 4 januari 2016 at 07:57

Inspirerend hoor! Ik lees je blog altijd met veel plezier. Ik ben in juni begonnen met hardlopen en, mede dankzij jouw blog, heb ik afgelopen donderdag m’n eerste “race” gerend.
In oktober heb ik ook een racefiets gekocht die me echt heel erg goed bevalt, misschien een tip voor jou! Ik heb de Merida fitness bike: een erg betaalbaar instapmodel. Vaak zijn er ook seasonal sales, waardoor ik mijne met nog eens €200 korting heb kunnen kopen. Je kunt ook nog kiezen of je een echt racestuur wilt of een rechte. Zo wordt het ook wat toegankelijker als je nog niet echt aan zo laag zitten gewend bent. Ik wil alleen echt nog van die overschoenen erbij haha, het is nu ZO koud aan je tenen op de fiets!
Veel succes met je doelen!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 5 januari 2016 at 23:04

Dank voor je reactie en super tof om te horen dat je mede dankzij mij je eerste race hebt gerend, ik hoop dat het goed ging! Goede tip van Merida, ik ga eens kijken. Ik vond het ook behoorlijk fris op de fiets hoor, wordt meer een hobby voor het voorjaar denk ik ;)

Reply

Leave a Comment