EatPastaReceptenSaladeVegetarisch

Pastasalade met sugarsnaps en avocado

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 6 augustus 2014 2 Comments
Recept pastasalade pesto

In de zomer eet ik het liefst elke dag salade, pastasalade komt dan ook regelmatig voorbij. Deze pasta salade met zelfgemaakte pesto, sugarsnaps en avocado is lekker zomers en fris.

Voor 3 à 4 personen:

  • 300 gr (volkoren of spelt) pasta
  • 250 gr sugarsnaps
  • 1 avocado
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella

Voor de pesto:

  • 50 gr walnoten
  • flinke bos basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie

Breng een pan water aan de kook en kook de pasta gaar. Wij eten onze pasta graag al dente, maar als je de pasta afspoelt met koud water wordt deze al snel te knapperig. Ik kook hem dus altijd een minuutje langer en spoel hem daarna goed af met koud water. In dit geval schep ik de pasta met een schuimspaan uit de pan en gebruik ik het kookwater opnieuw om de sugarsnaps te koken. Deze hoeven maar heel kort te koken, zo’n 4 minuten.

Maak ondertussen de pesto door de ingrediënten (ook de basilicumstelen) in een keukenmachine te doen (of doe het met een staafmixer) samen met wat peper en zout. Ik doe altijd op gevoel een scheutje olijfolie bij de ingrediënten. Als het wat smeuïger kan, voeg ik nog wat extra olie toe.

Meng de pasta met de pesto en voeg daarna alle overige ingrediënten toe; de sugarsnaps, gehalveerde tomaatjes, stukjes avocado en stukjes mozzarella. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout en strooi wat basilicumblaadjes voor garnering over de pastasalade.

Eet smakelijk!

image_print

2 Comments

Eline 6 augustus 2014 at 11:09

Ik ben dol op sugarsnaps, verwerk die in zo ontzettend veel recepten!

Reply
Stephanie 6 augustus 2014 at 09:23

Alles waar pasta en pesto aan te pas komt, is lekker! En ik ken het gevoel van alleen maar lekkere pastasalades te willen eten in de zomer. Genieten! :)

Reply

Leave a Comment