DinerLunchPastaReceptenVegetarisch

Pastasalade met feta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 2 augustus 2018 2 Comments
Pastasalade met feta

In de zomer ga ik het liefst voor een makkelijke en snelle maaltijd. Die ook lekker moet zijn. Ik merk dat ik in de zomer minder zin heb om te koken, maar wel gezond wil eten. Tja, dan moet je een beetje creatief zijn. Salades vind ik dan ideaal want doordat die vaak koud zijn heb je vooral snijwerk. Deze pastasalade met feta staat al jaren regelmatig op ons weekmenu, maar ik had hem nog nooit gedeeld. Eigenlijk vind ik hem bijna ook te simpel om te delen. Maar omdat hij zo lekker is, doe ik het toch. Simpel is niet slecht toch? En de dressing van gepureerde tomaat is naar een receptje van mijn moeder, top tip!

Pastasalade met feta

Voor 3 personen:

  • 250 gram volkoren fusilli
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 paprika
  • 100 gram feta
  • 1 zak veldsla
  • 30 gram pijnboompitjes *
  • 1/2 rode ui

Voor de dressing:

  • 1 grote vleestomaat
  • 1 klein teentje knoflook
  • kneep citroensap
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl zout
  • 2 el olijfolie met basilicum

*Pijnboompitjes was ik vergeten realiseerde ik me na het maken van de foto, maar die zijn dus wel heel lekker erbij!

Zet een pannetje op voor het koken van de pasta en kook deze in zo’n 10 minuten gaar. Spoel af met koud water.

Maak in een keukenmachine een dressing van alle ingrediënten. Door de vleestomaat te pureren komt er veel vocht vrij en creëer je een sausje, wat super lekker is in een pastasalade.

Snijd alle ingrediënten voor de salade in kleine stukjes en bak de pijnboompitjes in een koekenpannetje tot ze gaan kleuren. Schep alle ingrediënten door elkaar en klaar is kees! Een kind kan de was doen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 520 calorieën
27 gram eiwit – 100 gram koolhydraten – 20 gram vet

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

2 Comments

5x zomerse salades - Eat.Run.Love. 1 augustus 2019 at 06:30

[…] Pastasalade à la mama , dat zijn eigenlijk de beste toch? Deze salade is super simpel, maar juist daardoor heel erg lekker. De dressing is van gepureerde tomaat, weer eens wat anders dan een olie of azijn! […]

Reply
Eetdagboek - week 26 - Eat.Run.Love. 3 juli 2019 at 06:30

[…] drie boterhammen; een met kaas en komkommer en twee met hummus, avocado en tomaat. Ook maak ik een pastasalade voor ’s avonds. We gaan bbq’en met vrienden die net een nieuw huis hebben. Het vandaag […]

Reply

Leave a Comment