DinerEatPastaReceptenVegetarisch

Pasta met pompoen, salie en geitenkaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 23 november 2017 0 comments
Pasta met pompoen, salie en geitenkaas

Yes, de pompoenen liggen weer volop in de winkels. Eén van mijn favoriete herfstgroenten. Ik kocht een flespompoen van bijna 2kg bij de Lidl voor maar €1,29. Daar kunnen we dus ongeveer vier keer van eten. En daar word ik blij van hoor. Overigens is dit gewoon een dikke #nospon, maar wel een hele goede tip om even snel naar de Lidl te rennen dus! Wat ik allemaal maak met pompoen? Wat niet; pasta, curry, soep, salade, quiche, je kunt er alle kanten mee op. Vandaag plaats ik weer eens een recept voor pasta met pompoen. Eentje die ik voor het eerst maakte vorige week, maar zo goed smaakte dat ik hem deze week weer op het menu zette om hem ook te kunnen fotograferen.

Pasta met pompoen, salie en geitenkaas

Voor 3 personen:

  • 300 gram pompoen
  • 300 gram cherrytomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl salie
  • 1/2 tl zout
  • 40 gram rucola
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 45 gram walnoten
  • 250 gram volkoren fusilli

Breng een pannetje met water aan de kook. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer een centimeter en kook de pompoen 5 minuten voor.

Snijd de knoflook en ui heel fijn en halveer de cherrytomaatjes. Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui glazig. Voeg de cherrytomaatjes, salie en zout toe en laat op laag vuur bakken tot de cherrytomaatjes knappen en het sap vrij komt. Giet de pompoen af en voeg toe aan de tomatensaus. Laat nog een minuut of 10 pruttelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking of naar smaak gaar.

Als de pasta gaar is, schep je deze door de tomatensaus samen met de rucola en zachte geitenkaas (die je verbrokkeld hebt). Schep de pasta met pompoen in een diep bord en garneer met wat walnoten.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 542 calorieën
22,1 gram eiwit – 62,8 gram koolhydraten – 20,2 gram vet

Pasta met pompoen, salie en geitenkaas

Leave a Comment