DinerPastaReceptenVlees

Pasta pesto met kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 12 oktober 2016 0 comments
Pasta pesto met kip

Pasta vind ik echt de perfecte sportersmaaltijd, of eigenlijk sowieso een perfecte maaltijd. Ik vind pasta namelijk gewoon echt heel lekker. En als je hem zelf maakt hoeft het ook echt niet zo ongezond te zijn. Ik heb er weer een nieuwe favoriet bij!

Pasta pesto met kip, 4 personen
  • 250 gram pasta (ik gebruikte fusilli)
  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 35 gram basilicum (bijna hele plant incl. steeltjes)
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 55 gram Parmezaanze kaas
  • 1 teen knoflook
  • 15 gram olijfolie
  • Rucola

Breng water aan de kook voor het bereiden van de pasta. Doe de basilicum, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een keukenmachine en pulseer tot een gladde pesto. Als deze aan de droge kant blijft, voeg dan een klein scheutje water toe om hem mooi vloeibaar te maken.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze op hoog vuur met peper en zout gaar. Halveer ondertussen ook de cherrytomaatjes.

Wanneer de pasta klaar is, giet je het water af en doe je de pasta weer terug in de pan. Voeg de alle ingrediรซnten behalve de rucola toe en meng goed door.

Leg wat rucola op een bord en schep daar de pasta op. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 455,5 calorieรซn
33 gram eiwit – 49 gram koolhydraten – 13,5 gram vet

Pasta pesto met kip

image_print

Leave a Comment