DinerPastaReceptenVis

Pasta met spinazie en zalm

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 28 april 2016 0 comments
pasta met spinazie en zalm

Dat is een tijd geleden dat ik een pasta recept online heb gezet, terwijl ik het toch wel heel regelmatig eet. Ik heb een aantal favorieten, maar die staan al op de blog. Tijd voor een nieuw recept dus. Ik had nog spinazie en zalm in huis, en heel erg zin in pasta, het moest dus een combinatie van deze ingrediënten worden!

Voor 4 personen:

  • 250 gram volkoren penne
  • 120 gram spinazie
  • 150 gram (diepvries) doperwten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram zalm
  • 250 gram ricotta
  • sap en rasp van 1/2 citroen

Breng water aan de kook en bereid de penne volgens de verpakking of zoals je lekker vindt. Zelf eet ik hem altijd vrij al dente.

Snijd de knoflook en ui fijn en bak op laag vuur glazig. Voeg de doperwten – kunnen nog bevroren zijn – toe en laat rustig warm worden. Roer de ricotta met 1 soeplepel kookvocht van de pasta en het citroensap en -rasp door de groente en breng aan de kook.

Snijd de zalm in kleine stukjes en voeg toe aan de saus. Roer kort even door en voeg daarna de spinazie in porties toe en laat slinken. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

Je kunt de penne door de saus mengen (vind ik persoonlijk het lekkerste) of apart serveren. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 497 calorieën
28,0 gram eiwit – 50,4 gram koolhydraten – 18,7 gram vet

pasta met spinazie en zalm

image_print

Leave a Comment