DinerPastaReceptenVlees

Pasta met kipgehaktballetjes

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 11 september 2016 4 Comments
Pasta met kipgehaktballetjes

Pasta blijft mijn favoriete gerecht, je hebt zoveel variaties en zoveel lekkere combinaties. Ik heb het idee dat er nog steeds een beetje een negatief imago omheen hangt, dat het ongezond zou zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. En voor een sporter is het heerlijke energie. Vaak maak ik vegetarische pasta of pasta met vis, maar dit keer ben ik aan de slag gegaan met kip. Kipgehaktballetjes welteverstaan. Super smaakvol en smeuïg met een frisse tomatensaus. Krijg je al zin in deze pasta met kipgehaktballetjes? Laat je trouwens niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. Vaak zijn het ingrediënten die je al in huis hebt en het recept is ondanks de ingrediënten makkelijk te maken!

Voor de kipgehaktballetjes, 16 stuks:

  • 300 gram kip
  • 50 gram feta
  • 40 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • flinke snuf zout

Voor de tomatensaus:

  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram wortel
  • eetlepel oregano
  • 2 stengels basilicum

En verder:

  • 250 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • extra basilicum om te garneren

Begin met het maken van de tomatensaus. Snijd alle groenten fijn en doe deze samen met de tomatenblokjes en oregano in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Wanneer dit klaar is, pureer je het tot een gladde saus. De saus zou je eventueel ook al een dag eerder kunnen maken!

De kipgehaktballetjes maak je met een keukenmachine. Doe de kip in de keukenmachine en hak fijn. Voeg daarna alle andere ingrediënten toe en pulseer nog eens kort. Maak er met je handen 16 gelijke balletjes van.

Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti en kook deze naar smaak gaar.

Bak de gehaktballetjes op hoog vuur aan, voeg de tomatensaus toe en laat de gehaktballetjes verder gaar worden. Dit duurt zo’n 10 minuten. Schep de gare spaghetti door de saus. Halveer de cherrytomaatjes en meng deze op het laatste door de pasta.

Serveer de pasta met kipgehaktballetjesmet extra basilicum. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon (uitgaande van 4 personen): 432,5 calorieën
32,5 gram eiwit – 56,4 gram koolhydraten – 6,9 gram vet

Pasta met kipgehaktballetjes

image_print

4 Comments

Favoriete pasta recepten - Eat.Run.Love. 30 juli 2017 at 06:30

[…] Het recept voor pasta met kipgehaktballetjes vind je hier. […]

Reply
Eveline 17 januari 2017 at 01:07

Wij waren ook echt fan, het was heerlijk! Had de saus niet gepureerd, kalkoengehakt gebruikt ipv zelf kipgehakt te maken, en de knoflook weg gelaten, en het overtrof al mijn verwachtingen!

Reply
Joanie 10 oktober 2016 at 20:19

Super gerecht! We vonden het heel lekker, thanks!!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 10 oktober 2016 at 21:39

Wat leuk om te horen, dank je wel :)

Reply

Leave a Comment