DinerPastaReceptenVegetarisch

Pasta met aubergine en ricotta

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 17 juni 2018 0 comments
Pasta met aubergine en ricotta

Een pasta doet het bij mij altijd goed. Tijdlang aten we week in week uit dezelfde pasta, maar op een gegeven moment is dat ook wel klaar. Tijd voor een nieuwe favoriet dus. Ik denk dat ik die in deze pasta met aubergine en ricotta wel heb gevonden. Lekker fris voor de zomer, maar eigenlijk kan hij altijd!

Pasta met aubergine en ricotta

Voor 3 personen:

  • 250 gram volkoren fusilli of rigatoni pasta
  • 1 teen knoflook
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 aubergine
  • 2 vleestomaten (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree.
  • 3 grote takjes basilcium
  • 45 gram pijnboompitten
  • 150 gram ricotta
  • peper en zout.

Zet twee pannen met water op; één om de pasta te koken en één om de tomaten kort te koken.

Snijd de aubergine in kleine blokjes en leg ze op een bord met keukenpapier. Bestrooi met wat zout en leg er een tweede keukenpapiertje bovenop. Druk goed aan zodat er vocht uit de aubergine komt.

Kruis de vleestomaten in en kook ze circa 20 seconden tot het velletje loslaat. Haal het vel van de tomaten af en snijd de tomaat in kleine blokjes.

Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de aubergine toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer goed. Knip de basilicum boven de pan en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat vijf minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Zodra de pasta klaar is, kun je deze afgieten en mengen met de saus.

Serveer de pasta met dotjes ricotta en bestrooi met pijnboompitjes en wat extra basilicum. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 530 calorieën
21,3 gram eiwit – 64,6 gram koolhydraten – 18,3 gram vet

Pasta met aubergine en ricotta Pasta met aubergine en ricotta

Leave a Comment