DinerGranenReceptenVegetarisch

Parelcouscous met pompoen en spinazie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 oktober 2019 0 comments
parelcouscous met pompoen en spinazie

Mijn favoriete herfst/winter groente – pompoen – ligt weer volop in de winkels. Je kunt zoveel kanten op met deze groente. Ik maak vaak soep, rooster de pompoen of maak er puree van. Ik had zin in een nieuw recept en ben online gaan zoeken naar inspiratie. In een recept van HelloFresh zag ik dat ze pompoen bakken/stomen in een beetje water. Sowieso leek mij dit een lekker recept met orzo, pompoen en spinazie. Orzo is een rijstvormige pasta, maar niet zo goed verkrijgbaar in de supermarkt. Daarom verving ik het door parelcouscous, ik vind dit persoonlijk wel wat weghebben van orzo qua structuur en het is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Hiermee wordt het een makkelijk én lekker recept dat ideaal is voor doordeweeks, je bent er namelijk ook niet al te veel tijd aan kwijt. Lees snel verder! En laat je weten als je dit recept hebt gemaakt?

Parelcouscous met pompoen en spinazie

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 200 gram parelcouscous
  • 300 gram pompoen
  • 200 gram spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 100 gram geitenkaas
  • 40 gram pecannoten
  • 25 gram boter
  • 1 bouillonblokje

Snijd de pompoen in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit in een wok de boter, voeg de pompoen toe, ris de blaadjes van de tijm en pers de knoflook uit. Voeg daarna 3 eetlepels water toe en doe een deksel op de pan. Laat 6 minuten bakken/stomen en roer af en toe even om.

Breng ondertussen 500 ml water aan de kook met het bouillon blokje en kook daarin de parelcouscous in 10 minuten gaar. Hak de pecannoten fijn en rooster deze in een droge koekenpan.

Wanneer de pompoen klaar is, voeg je de spinazie in delen toe zodat deze slinkt. Roer de klaargemaakte parelcouscous er doorheen. Serveer de parelcouscous met pompoen en spinazie met de geitenkaas en pecannoten.

Eet smakelijk!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

Leave a Comment