DinerReceptenSaladeVegetarisch

Parelcouscous met granaatappel, feta en munt

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 30 augustus 2017 0 comments
Parelcouscous met granaatappel

Yes, wat heerlijk nog even een nazomer. Dat vraagt om frisse salades! Eten jullie wel eens parelcouscous? Ik vind de structuur en smaak van parelcouscous dus echt geweldig. Tijd voor een lekkere salade met parelcouscous dus. Het werd parelcouscous met granaatappel, feta en munt. Echt een lekkere combinatie. In plaats van een stukje vlees – wat ook heel goed bij deze salade zou passen – koos ik voor een plantaardige kipschnitzel. Ik weet dat mensen het heel vreemd vinden dat het kipschnitzel heet terwijl het geen kip is, maar hoe zou je het dan moeten noemen? Ik vind het wel een goede vergelijk want dan weet ik wat ik kan verwachten. Oh ja, wat vinden jullie trouwens van de leuke borden? Dit is van By Julia, een Nederlandse dame die haar droom in Portugal is na gegaan. Kijk, dat vind ik leuk!

Parelcouscous met granaatappel, feta en munt

Let op: de salade is op 3 personen gebaseerd. Ik heb voor twee personen twee kipschnitzels gebakken, je hebt dan bijvoorbeeld nog wat salade over voor de volgende dag. Of als je een grote eter bent, eet je het direct op!

  • 200 gram parelcouscous
  • granaatappelpitjes van een halve granaatappel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram komkommer
  • 115 gram feta
  • blaadjes van 2 takjes munt
  • handje rucola
  • sap van 1/2 citroen
  • versgemalen peper
  • 2 plantaardige kipschnitzels (ik kocht die van Vivera)

Breng 350ml water aan de kook en kook hierin de parelcouscous in zo’n 8 minuten gaar op laag vuur. Let vanaf 5 minuten even op, want dan gaat het droogkoken en kan het snel gaan. Spoel de parelcouscous even af met koud water.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in blokjes, verbrokkel de feta en hak de munt fijn. Meng alles in een schaal en klaar is je salade!

Verhit wat olijfolie of plantaardige margarine in een pan en bak daarin de kipschnitzels. Dit hoeft niet heel lang, omdat ze in principe al voor gegaard zijn.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 577 calorieën
28,9 gram eiwit – 77,3 gram koolhydraten – 17,6 gram vet

Parelcouscous met granaatappel

image_print

Leave a Comment