LunchReceptenSaladeVegetarisch

Panzanella – Italiaanse broodsalade

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 7 augustus 2016 1 Comment
Panzanella Italiaanse broodsalade

Panzanella is een typisch koud Italiaans gerecht. Laat ik nu eens dol zijn op Italiaans eten, dus toen ik in de vriezer nog wat oud brood had liggen en geen zin had om naar de supermarkt te gaan voor een uitgebreide lunch besloot ik deze Italiaanse broodsalade te maken. Panzanella is perfect op een zomerse dag, lekker fris en ook niet al te zwaar op de maag. Gebruik smaakvolle cherrytomaatjes aangezien deze wel een hoofdrol spelen in de salade. Ik vind het echt een echte smaaksensatie! De knoflook en ui zijn wel wat scherp, dus als je hier niet van houdt kun je één van beiden weglaten.

Panzanella voor 2 personen: 

  • 140 gram oud zuurdesembrood (ca 4 sneetjes)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 100 gram geitenkaas
  • 25 gram olijven
  • 30 gram rucola
  • 1 sjalotje
  • 20 gram goede olijfolie
  • 20 gram balsamicoazijn
  • klein teentje knoflook
  • 1 tl oregano
  • peper & zout

Maak in een salade schaal een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, oregano, peper & zout. Scheur het brood in stukjes van zo’n 2 bij 2 cm en schep dit bij de dressing. Meng goed door en laat even staan.

Halveer de tomaatjes en olijven, snijd de sjalot fijn, scheur de rucola wat kleiner en schep dit door het brood. Verbrokken de geitenkaas erover heen en meng nogmaals. Eet smakelijk!

Voedingswaarde per persoon: 413,5 calorieën
15 gram eiwit – 34 gram koolhydraten – 22 gram vet

Panzanella Italiaanse broodsalade

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Avatar
Anne 7 augustus 2016 at 19:10

Oh heerlijk, dat is weer eens iets anders als gewoon brood eten. Brood in een salade lijkt me echt een goed idee, die ga ik onthouden.

Reply

Leave a Comment