OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Overnight oats met pindakaas

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 18 september 2016 6 Comments
Overnight oats met pindakaas

Sinds ik door heb ik hoe ik de perfecte overnight oats maak, vind ik ze heerlijk. Voorheen vond ik het altijd een beetje waterig en smaakloos, maar het gaat er natuurlijk om hoe je ze klaar maakt! Het gaat om de juiste verhouding van melk, havermout en chiazaad. Als je de chiazaad op de juiste manier voorbereidt zorgt deze voor een stevige bite. Daarnaast is de smaak natuurlijk heel belangrijk belangrijk. Voor iedere peanut butter lover zijn deze overnight oats met pindakaas een goed idee! En het is makkelijk ontbijtje want je maakt het de avond voorafgaand al klaar, geen excuus dat je geen tijd hebt voor ontbijt dus want je kunt ze ook meenemen!

Overnight oats met pindakaas, voor 1 persoon:

  • 40 gram havermout
  • 10 gram chiazaad
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 50 gram banaan
  • 25 gram pindakaas
  • 65 gram blauwe bessen

Doe de chiazaad, havermout en 100 ml amandelmelk in een afsluitbaar potje. Schud het goed door en laat 10 minuutjes staan. Schenk de rest van de amandelmelk erbij en schud nog eens. Halveer de banaan en snijd deze in halve plakjes. Roer de banaan samen met de pindakaas door de havermout en zet in de koelkast.

De volgende ochtend garneer je het met de blauwe besjes en eventueel wat extra banaan als je deze nog over hebt en wel wat extra energie kunt gebruiken (50 gram is ongeveer een halve banaan). Eet smakelijk!

Voedingswaarden overnight oats met pindakaas:
453,8 calorie├źn

14 gram eiwit – 45,6 gram koolhydraten – 21,2 gram vet

Overnight oats met pindakaas

Overnight oats met pindakaas

Overnight oats met pindakaas

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

6 Comments

Eet en sportdagboek #66 - Eat.Run.Love. 27 maart 2017 at 06:30

[…] merk ik en besluit ik het ontbijtje wat ik voor onderweg had gemaakt, maar gewoon thuis op te eten. Overnight oats met chiazaad, banaan, pindakaas en blauwe bessen. Ik moet echt heel diep graven wat ik de rest van de dag heb gegeten, heb het niet bijgehouden en […]

Reply
Avatar
Petra 27 september 2016 at 07:08

Wow, wat een goed recept!!! Echt super voedzaam en heel erg lekker!!! Bedankt!! Heb er een hele ochtend intensief op kunnen trainen! Roeien, functional move, spinning en als toetje lesje pilates/yoga! Geen hongerklop halverwege (wat ik met muesli en kwark wel vaak heb….). Alleen doe ik voortaan de banaan pas achteraf bij de oats, ik proefde de uitgesproken banaansmaak niet zo goed namelijk…. Oja, heb verse aardbeien (die moesten namelijk echt op) genomen ipv bessen…
Zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 29 september 2016 at 21:17

Wat goed om te horen! Met aardbeien is natuurlijk ook heerlijk, vind het persoonlijk lekker om er wat fris bij te eten, maar zou ook zo voor aardbeien kunnen kiezen.

Reply
Avatar
Marjolein 20 september 2016 at 13:12

Makkelijk te maken en je hebt eigenlijk alles wel in huis.
Vanochtend opgegeten en wat was die lekker zeg! Precies wat ik nodig had, na mijn work-out :) thanks voor dit lekkere receptje!

Reply
Jessica - Eat.Run.Love.
Jessica - Eat.Run.Love. 21 september 2016 at 15:05

Wat leuk om te horen! Vind hem zelf ook heel lekker :)

Reply
Eet en sportdagboek #56 - Eat.Run.Love. 19 september 2016 at 06:30

[…] een korte want ik heb een middagje vrij genomen! Om 7 uur staat de wekker en haal ik mijn glas overnight oats met pindakaas uit de koelkast. Blauwe besjes on top en ik kan hem lekker snel oppeuzelen! Om kwart over 8 stap ik […]

Reply

Leave a Comment