OntbijtPap, muesli & granolaRecepten

Overnight oats met chiapudding

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 21 augustus 2016 1 Comment
overnight oats

Overnight oats, ik heb het meerdere keren geprobeerd maar was er nooit zo’n fan van. Tot ik een paar weken gelden na een hiit training met Workout Amsterdam bij Good to Go wel een heel lekker ontbijtje at. Dat moest ik ook proberen en dus ging ik opnieuw aan de slag met deze overnights oats met chiapudding en mango als resultaat. Het is een heerlijk zomers ontbijtje, niet te hoog in calorie├źn maar toch goed vullend. Je doet de meeste voorbereiding al ’s avonds waardoor je ’s ochtends alleen alles met elkaar hoeft te mengen.

Voor 2 personen:

  • 80 gram havervlokken
  • 25 gram chiazaad
  • 270 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 gram magere kwark
  • 200 gram mango
  • 30 gram fruitspread
  • 10 gram kokossnippers

Start eerst met de chiapudding. Doe het chiazaad samen met 150 ml amandelmelk in een afsluitbaar bakje en schud goed. Verdeel over twee glazen of kommetjes de havervlokken en de rest van de amandelmelk. Schud na 10 minuten de chiazaad nog een keer goed, je ziet dat er al een pudding ontstaat en zet weg.

De volgende ochtend verdeel je de chiapudding over de twee glazen. Snijd de mango in kleine blokjes en verdeel samen met de kwark over de chiapudding. Maak een topping van wat fruitspread, kokossnippers en eventueel nog wat ander rood fruit.

Geniet van je ontbijtje!

Voedingswaarde per persoon: 395,5
18,1 gram eiwit – 49 gram koolhydraten – 11,8 gram vet

overnight oats

overnight oats

overnight oats

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Eet en sportdagboek #55 - Eat.Run.Love. 29 augustus 2016 at 07:00

[…] ik deze dag ook voor. In de ochtend wil ik even sporten, dus ik sta normale tijd op en ontbijt met overnight oats met chiapudding, mango en een beetje kwark. Om half 10 sta ik in de CrossFit box, stiekem vind ik dit echt een heerlijke tijd om te trainen […]

Reply

Leave a Comment