Sport

Opties voor een actieve vakantie

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 19 mei 2016 1 Comment
opties actieve vakantie

Vroeger lag ik in vakanties het liefst drie weken lang op een strand te bakken. Mijn definitie van vakantie was bruin worden, hoe bruiner hoe beter. Tegenwoordig word ik vooral heel enthousiast van actieve vakanties en weekendjes weg. Voor mij de perfecte manier om helemaal tot rust te komen, want van op het strand liggen word ik juist onrustig. Het aanbod daarin wordt ook steeds groter, en dit jaar ga ik het liefst nog zes keer op vakantie om van alles te doen. Ik verzamelde een vijftal weekendjes en weekjes weg, waar ik heel enthousiast van word.

Trailrun Weekend Ardennen

Sinds kort heb ik de smaak van het trailrunnen helemaal te pakken, gelukkig maar want ik heb me laten overhalen om in juni een trail te doen in Italië. Zou toch jammer zijn als ik het dan niet zo leuk vind, maar ik kan niet wachten tot ik naar Italië ga! Ondertussen ben ik alweer aan het kijken wat ik nog meer aan trails dit jaar wil doen, en het trailweekend in de Ardennen wat door Loopwijzer wordt georganiseerd spreekt me wel heel erg aan. Manon deed dit in april en was super enthousiast, het moet dus wel leuk zijn!

Loopwijzer organiseert in juni, juli en augustus nog een drietal weekenden. Tijdens de trainingskampen worden er dagelijks mooie trails georganiseerd van rond de 10-15km met diverse uitbreidingsmogelijkheden en mogelijkheden om zelf trails te lopen. Tijdens het weekend zijn er ook nog clinics waarin wordt ingegaan op o.a. techniek. Ook kun je er voor kiezen om de weekenden in juli en augustus te combineren met een wedstrijd (La Chouffe Trail of Trail des Fantômes).

De prijs valt me alles mee: €220 voor 2 nachten en €285 voor 3 nachten. Dit is inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner, georganiseerde trails, clinics en begeleiding en advies van een looptrainer en fysio. Lees er meer over op Loopwijzer.

trailrun ervaring

Triatlonvakantie Barcelona

Running Holland, de hardloopschool waar ik mijn hardlooptrainingen volg, organiseert diverse hardloop- en triatlonvakanties. Dit jaar wordt er van 6 tot 10 oktober een reis naar Barcelona georganiseerd. De eerste dagen worden de laatste trainingen afgewerkt, en op zondag wordt er meegedaan aan de triatlon. Je kunt hierbij kiezen voor de Olympische afstand of sprint. Dave is van plan zijn eerste triatlon hier te gaan volbrengen!

Het idee van deze triatlonvakantie is om ’s ochtends te trainen en de rest van de dag te genieten van Barcelona. Op deze dagen worden er diverse koppeltrainingen georganiseerd om de laatste voorbereidingen te treffen.

De prijs voor deze reis is €650. Dit is inclusief de vliegreis vanaf Amsterdam, 4 hotelovernachtingen, alle trainingen gegeven door ervaren triatlete Marijke Zeekant (meervoudig wereldkampioene), vervoer of huur van (je eigen) racefiets, begeleiding van fysiotherapeuten en een aantal voorbereidende trainingen in Nederland. Je hoeft je alleen nog zelf in te schrijven voor de triatlon!

Meer informatie vind je op de website van Running Holland.

Yogavakantie Ibiza

Er zijn diverse reisorganisaties die yoga vakanties organiseren. Zelf heb ik vorig jaar een reis naar Ibiza geboekt via Happy Soul Travel, een reis die ik zo weer zou maken! De hele week stond in het teken van yoga, gezond eten en relaxen. Ook voor onervaren yogi’s is dit een mooie reis om te maken. Het is helemaal niet zweverig of ingewikkeld en je wordt gedurende de week goed meegenomen in alle achtergrond, houdingen en yoga cultuur. Elke dag wordt er 3 à 4 uur yoga en meditatie gegeven; de ene dag in de ochtend, de andere dag in de avond. De lessen zijn in de basis opgebouwd uit een uur theorie, twee en een half uur yoga en een half uur meditatie. Een reis waar ik nog maanden daarna op teerde!

De kosten voor de yoga retreat die ik heb gedaan starten vanaf €1150, dit is incl. overnachtingen in het resort, alle yogalessen, ontbijt en diner en een massage. Lees ook zeker even de blog die ik over deze mooie week schreef.

yoga op ibiza

I Love Health Bali retreat

Medeblogster Daisy van I Love Health (jullie kennen haar vast!) heeft haar twee grote passies – I Love Health en Bali – gecombineerd in een retreat. Een week lang healthy food, sporten, fun, relaxen en vooral heel veel lol. In april organiseerde Daisy de eerste retrait en in oktober en/of november worden er nog 1 à 2 georganiseerd. De reden dat Daisy voor Bali heeft gekozen is omdat ze er zelf verliefd op is geworden maar het ook dé plek is voor gezond en bewust leven. Op elke straathoek vind je gezonde eettentjes en qua sporten kun je je hart ophalen: surfen, yoga, crossfit, pilaties, duiken, fitness, boksen en hardlopen. Daarnaast is de vibe op het eiland fantastisch (als ik Daisy moet geloven, want ben zelf nog nooit op Bali geweest).

De kosten voor het retreat starten vanaf €1200. Hiervoor krijg je 7 nachten in het Frii Hotel (Canggu, Bali), 2 gezonde maaltijden per dag, onbeperkt toegang tot alle sportlessen van Bali Fit, persoonlijk voedingsadvies van voedingsdeskundige, personal training sessie, 2 surflessen en 1 massage. Houd zeker de website van I Love Health in de gaten als je interesse hebt!

surfen i love health retreat bali

Mountain Festival Eiger

The North Face organiseert dit jaar voor het eerst een driedaags festival dat in het teken staat van avontuur. Van 16 tot en met 18 september kun je in de Alpen (aan de voet van de Eiger) genieten van eenvoudige tot zeer uitdagende activiteiten zoals hikes, trailruns en beklimmingen. Je kunt meedoen aan de sportieve activiteiten, diverse workshops volgen en heb je toegang tot spa faciliteiten. De hikes, trailruns en beklimmingen vinden plaats onder leiding van berggidsen en The North Face atleten onder wie Fernanda Maciel, James Pearson en Jezz Brag.

Een earlybird ticket kost €99, hiervoor heb je toegang tot alle activiteiten en workshops, maaltijden van vrijdagavond tot en met zondagochtend en een campingplek. Kijk op de website voor meer informatie.

opties actieve vakantie

Van bovenstaand lijstje ben ik in ieder geval van plan het trailrun weekend in de Ardennen te doen samen met het vriendinnetje waar mee ik ook in België was een paar weken geleden. We zijn beiden enorm enthousiast over trailrunnen en dit is redelijk dichtbij en betaalbaar! Daarnaast zou ik heel erg graag de Bali retreat gaan doen, maar ik moet nog even kijken of mijn portemonnee en werk (lees aantal vrije dagen) het toelaten. Een andere, iets goedkopere optie is de yoga vakantie op Ibiza, maar heel eerlijk doe ik natuurlijk liever iets wat ik nog niet heb gedaan! 

De triatlonvakantie zet ik denk ik voor volgend jaar op mijn lijstje, want ik heb nog steeds de wens om een triatlon te doen, alleen ben er nu totaal niet klaar voor! Het Mountain Festival lijkt me ook heel tof, maar wellicht ook iets teveel avontuur voor dit jaar ;)

Over drie weken vertoef ik in Kroatië en Italië. Op 23 juni doe ik in Italië de Cortina Skyrace en daarvoor zijn mijn vriend en ik 2,5 week in Kroatië. Ik ben er nog nooit geweest, maar hoe meer ik me erin verdiep, hoe enthousiaster ik word. Het schijnt echt een prachtig land te zijn, met een heel divers aanbod van activiteiten en bezienswaardigheden. Omdat ik de laatste tijd heel erg druk ben geweest, ga ik zeker een weekje op het strand liggen, maar we gaan ook zeker heel veel activiteiten doen. En daarna ga ik eens bedenken wat ik de rest van het jaar allemaal op mijn to do lijst ga zetten! Mocht je in de tussentijd nog tips hebben voor Kroatië, laat het mij zeker weten!

Hoofdfoto: The North Face

Lees ook:
Sporten tijdens vakantie
Goed voorbereid en keuzes maken op vakantie

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

1 Comment

Opties voor een actieve vakantie - Run Magazine 5 juli 2016 at 20:21

[…] Vroeger lag ik in vakanties het liefst drie weken lang op een strand te bakken. Mijn definitie van vakantie was bruin worden, hoe bruiner hoe beter. Tegenwoordig word ik vooral heel enthousiast van actieve vakanties en weekendjes weg. Voor mij de perfecte manier om helemaal tot rust te komen, want van op het strand liggen word ik juist onrustig. Het aanbod daarin wordt ook steeds groter, en dit jaar ga ik het liefst nog zes keer op vakantie om van alles te doen. Lees verder op Eat.Run.Love. […]

Reply

Leave a Comment