DinerReceptenSaladeVlees

Oosterse salade met kip

posted by Jessica - Eat.Run.Love. 20 juli 2017 0 comments
oosterse salade met kip

Ik heb weer een salade voor jullie gemaakt. Dit keer een oosterse salade met kip. De kip kruiden we in een lekkere marinade. Door het vervolgens een uurtje te laten staan, trekken de kruiden goed in en krijgt de kip een overheerlijke smaak. Verder is de salade simpel en snel te maken. Daar houden we van op een doordeweekse dag! Helemaal nu het weer wat warmer wordt, heb je ook helemaal geen zin om lang in de keuken te staan toch?

Oosterse salade met kip

Voor 3 personen:

  • 250 gram noedels
  • 150 gram peultjes of sugar snaps
  • 250 gram komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 lenteui
  • 1 el rijstwijn
  • 1 el sesamolie
  • 15 gram sesamzaad

Voor de gemarineerde kip:

  • 300 gr kipfilet
  • 3 el vissaus
  • 2 el rijstwijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 el gehakte gember
  • 2 el honing

Start met het marineren van de kipfilet. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer in de vissaus, rijstwijn, sesamolie, knoflook, gember en honing. Laat minimaal een uur marineren. Dit kun je eventueel ook al de avond ervoor klaar zetten of ’s ochtends voor je naar je werk gaat.

Breng 2 pannetjes met water aan de kook. Eentje waarin je de sugar snaps of peultjes blancheert, ongeveer 2 à 3 minuten. Het andere pannetje met water gebruik je om de noedels te koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes en de lenteui in ringetjes. Giet de noedels af en meng hier de sesamolie en rijstwijn door. Meng vervolgens ook de paprika, komkommer, lenteui en sugar snaps door de noedels.

Bak de kip op hoog vuur rondom bruin en gaar.

Serveer de noedelsalade met de kipblokjes en garneer met wat sesamzaad. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon: 566,2 calorieën
36,1 gram eiwit – 82,5 gram koolhydraten – 9,1 gram vet

oosterse salade met kip

image_print

Leave a Comment