EatOntbijtReceptenZoete tussendoortjes

Ontbijtrepen met pompoen en bramen

posted by Diantha - By LIMA 9 oktober 2016 1 Comment
Ontbijtrepen met pompoen

♦ Blog geschreven door Diantha 

Nu de herfst weer echt is begonnen is het natuurlijk weer tijd voor pompoen! Deze ontbijtrepen zijn heel makkelijk te maken (je hebt geen keukenmachine nodig), je kunt ze makkelijk bewaren of invriezen en ze geven je een fijn herfstgevoel!

Ontbijtrepen met pompoen en bramen, 8 stuks:
  • 400 gram oranje pompoen (heel zacht gekookt, zo’n 15 min)
  • 1 banaan
  • snuf kaneel
  • snuf gember
  • snuf nootmuskaat
  • snuf kruidnagel
  • snuf zout
  • 3 eetlepels agave siroop (maple syrup kan ook)
  • eetlepel kokosolie
  • 200 gram havervlokken

Plus ingrediënten voor de bovenkant:

  • 50 gram havervlokken
  • 125 gram bramen
  • 50 gram bruine amandelen (grof gehakt)
  • 50 gram zaden (in gebruikte pompoenpitten en hennepzaad)
  •  3 eetlepels agavesiroop (maple syrup kan ook)
  • snuf kaneel
  • sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Prak eerst de pompoen, banaan en agavesiroop fijn en voeg hierna de andere ingrediënten toe en roer goed door elkaar heen.

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier. Giet het mengsel hierin en maak een bodem, druk goed plat met de achterkant van een lepel.

Bak voor 15 minuten in de oven op 200 graden. Terwijl de bodem in de oven staat maak de bovenkant alvast klaar.

Meng voor de bovenkant alle ingrediënten door elkaar met een lepel. Smeer dit mengsel zodra de bodem klaar is hierover heen en bak nog eens in de oven voor 15 minuten. Laat hierna afkoelen en snijd in 8 repen.

Enjoy!

Ontbijtrepen met pompoen

image_print

1 Comment

Marielouise 31 maart 2017 at 15:32

Heb je van dit recept ook de koolhydraten en eiwitten of zelf uitrekenen?

Reply

Leave a Comment